I år som ifjor er Tommy Sharif langt på etterskudd med å levere regnskapene sine. Først nå er 2012-regnskapene for Sharifs Dekksenter as og konsernet og eierselskapet Sharif Holding as sendt inn, mer enn syv måneder etter siste frist hos Brønnøysundregistrene.

- Jeg har klart å forbedre resultatet fra cirka minus 80 millioner til cirka minus fem millioner. Dette synes jeg var så rått at jeg måtte bruke god tid for å se om dette virkelig stemte, skriver Tommy Sharif om forsinkelsen i en epost til DN.no.

Lån på 6,8 mill.

2011-tallene bar preg av titalls millioner i tap, og i 2012 fikk Sharifs nå nedlagte dekksenter på Berger ved Skedsmokorset mellom Oslo og Gardermoen et tap på 6,3 millioner, mot hele 43,3 millioner i underskudd året i forveien. Revisoren vil imidlertid ikke gå god for årsregnskapet, og påpeker i revisjonsberetningen at Sharifs Dekksenters «interne kontroll har gjennom året vært mangelfull på en rekke vesentlige områder». Dette medfører at PWC-revisor Vegard H. Løvlien ikke kan bekrefte «at årsregnskapet ikke inneholder vesentlige feil og mangler». Revisoren påpeker også at det er vesentlig usikkerhet «om selskapets evne til fortsatt drift», og understreker at det foreligger ulovlige lån til Tommy Sharif, andre nærstående parter og selskaper eid av Sharif som «kan medføre erstatningsansvar for styret og daglig leder». Lånene er på tilsammen 6,8 millioner kroner og er gitt til tross for at «det ikke er stillet betryggelig sikkerhet». Egenkapitalen i Sharifs Dekksenter var kun på 2,3 millioner ved inngangen til 2013.

- Det er Tommy Sharif som har gitt meg lån, jeg skal be Tommy Sharif om å skjerpe seg, sier Tommy Sharif per epost.

37-åringen skriver at han må høre med revisor om bakgrunnen for kritikken i revisjonsberetningen.

Pant for 90 mill.

For Sharif Holding as var gjelden på konsernnivå 92,7 millioner kroner ved inngangen til 2013, mens egenkapitalen var 3,9 millioner. For dette selskapet gir revisor en konklusjon med forbehold, og påpeker at «verdsettelsen av konsernets forretningsbygg ved et eventuelt salg» er usikkert. Eiendommen på Berger er verdsatt til 82,4 millioner kroner og bankene har tatt pant for 90 millioner i eiendom og varelageret hos Sharif Holding.

- Tre av selskapene dine ble begjært konkurs før jul, og det er også en del betalingsanmerkninger på selskapene. Er det fare for at noen av de kan gå konkurs?

- Fem minutter etter at jeg ble født i 1976 i en dekkstabel så begynte spekulasjonene om meg og konkurs, det har ennå ikke skjedd.

Tommy Sharif sendte onsdag ut pressemelding om at han åpner et gigantisk dekkutsalg og dekkhotell på Alnabru i Oslo i samarbeid med Dekknor ved Henning Solberg og Ramiz Safdar. Utsalget er etter sigende større enn hva Tommy Sharif kunne tilby på Berger, og 37-åringen er nå i ferd med å opprette selskapet Dekk kongen Sharif Oslo as.

- Selskapet blir registrert snart, hevder han.

Nettdekkfirmaet Europtyre jobber Tommy Sharif med å selge, opplyser Sharif.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.