Tomra fikk et driftsresultat på 181 millioner kroner i tredje kvartal 2014 sammenlignet med 189 millioner kroner i samme kvartal året før. Det opplyser selskapet fredag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var driftsresultatet på forhånd ventet til 205 millioner kroner.

Resultatet før skatt ble 173 millioner kroner i kvartalet (180), av driftsinntekter på 1.236 millioner kroner (1.231).

Resultat før skatt var ventet til 197 millioner kroner av driftsinntekter på 1.287 millioner kroner.

Selger selskap

Selskapet opplyser samtidig at det starter salgsprosessen av Tomra Compaction (det tidligere Orwak) fordi det ikke lenger inngår i selskapets strategi.

«De faktiske synergiene mellom «compaction» og «reverse vending» har vist seg å være ubetydelige», heter det.

I tillegg opplyser selskapet at de har endret strategi fra å tilby resirkuleringsteknologiutstyr til å skape sensorbaserte løsninger for optimal ressursproduktivitet.

Venter bedre resultater

Tomra venter at omsetning og inntjening i Tomra Sorting vil bedres i fjerde kvartal av 2014 sammenlignet med de tre første kvartalene.

Selskapet viser til at en sterkere ordreinngang de fire seneste kvartalene, sammen med et begrenset antall ordre tatt til resultatregnskapet, har ført til en rekordhøy ordrebeholdning mot slutten av tredje kvartal 2014 i Tomra Sorting.

Innen Tomra Collection Solutions ventes stabil drift.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.