Tomra kjøpte en rekke selskaper i perioden frem til 2012, etterfulgt av en periode med konsolidering.

- Vi føler vi nå igjen kan se på muligheter for oppkjøp. Men det handler mer om kvalitet enn kvantitet, og det må passe med vår kjernevirksomhet, sier konsernsjef Stefan Ranstrand til TDN Finans i etterkant av fremleggelsen av selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Han understreker at det ikke er noen spesifikke oppkjøpsmål på plakaten.

- Det kan ta ett til to år før det skjer noe, kanskje også tre år. Jeg vil ikke love noe, men vi flagger at vi er interessert, sier Ranstrand.

Han sier oppkjøp er mest aktuelt i sorteringssegmentet.

- Der er mat den største sektoren, så det er noe vi ser på. I Mining-segmentet er det mindre aktuelt, fordi det ikke er så mange konkurrenter og det kjennes ikke riktig å investere der før vi ser at pilene peker i riktig retning, sier Tomra-sjefen.​

Følger med på Skottland og Spania

Konsernsjefen sier det fortsatt er for tidlig å si noe om hvorvidt pantesystem implementeres i Skottland og Spania. De to landene kan være de neste til å få et slikt system i Europa.

- Spania og Skottland er fortsatt langt fremme. Vi vet at det studeres, men om det kommer noe, og når det kommer, er vanskelig å si. Jeg vil ikke love noe, sier Ranstrand til TDN Finans.

Pantesystem i New South Wales, den største delstaten i Australia etter befolkning, er nærmere i tid og det ventes å komme en beslutning her rundt 1. juli.

- Det er en politisk prosess, men vi tar ikke del i den. Det er heller ikke nytt som har skjedd med dette nå, sier Ranstand.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.