05.01.2024 Brasserimat i stjerneskinn Det skinner av maten på Mikael Svenssons brasseri. Gå dit når budsjettet ikke rekker til stjerner.
17.12.2021 Mikael Svensson gjør selv salaten magisk i sitt nye brasseri Avalon i Vika Flere av rettene på Avalons meny har potensial til å bli kultretter.
12.11.2021 Kontrast: På sitt høyeste nivå akkurat nå Kontrast er blitt en lysende nordstjerne på restauranthimmelen.
23.07.2021 Sliter etter restaurant-boom: – Vi har ikke nok ansatte Flere av landets mest eksklusive restauranter er fullbooket gjennom sommeren, men sliter med å finne nok ansatte.
20.08.2020 Slik lager michelinkokken stjerneretter av brødrestene Kontrast-sjef Mikael Svensson ønsket å minske matsvinnet. Løsningen ble en rett bygget på gammelt brød.
28.02.2020 Restaurantanmeldelse: Full pakke på Kontrast Søtt, fett og syrlig går opp i en høyere enhet på Mikael Svenssons kontrastfylte kjøkken.
17.10.2019 – Du kan sylte hva du vil Stjernekokkens oppskrift på estragonsyltede grønnsaker – og hvordan bruke dem i salat og biffsandwich.
10.10.2019 – Sopp blir bedre jo lenger den står på glass Mikael Svenssons oppskrift på syltet sopp – og hvordan bruke den i saus og pai.
03.10.2019 – Dropp ketchupen på pølsene Syltede tomater kan brukes til det meste, mener Kontrast-kokk Mikael Svensson. Også som pølseketchup.
26.09.2019 Slik fermenterer du plommer – og slik bruker du dem på pizza Stjernekokk Mikael Svenssons oppskrift på pizza med fermenterte plommer og andelår med plommechutney.
19.09.2019 Ny matserie: Lær å sylte, salte og fermentere Prøv Michelin-kokkens ceviche med saltede stikkelsbær.
18.05.2018 Sjokkerende lett å få bord Mikael Svensson maler med intense strøk av både fett, syre og sødme på stjernerestauranten Kontrast.
27.12.2017 Maten kokkene ikke kan fordra Sukat, makrell i tomat og nyrer med urintoner. Det finnes ting Kari Innerå og andre kokker virkelig ikke kan fordra. Og hva de er flaue over å like.
05.05.2017 – Det er teknisk fullkomment Med egen urtehage i asfaltjungelen forsvarer Restaurant Kontrast sin Michelin-stjerne uke etter uke.
17.09.2015 Blomstermat: Bruk urtenes blomster Når urtene blomstrer, er det tid for å høste smakstoppene.
10.09.2015 Blomstermat: Syretripp Mange kjenner skogens gjøkesyre. De syrlige fetterne i oxalisfamilien gir flere farger til maten.
27.08.2015 Blomstermat: Sitrusdrøm I Mikael Svenssons hender blir blomsten tagetes myk sjokolademousse med appelsinaroma.
17.12.2021 Mikael Svensson gjør selv salaten magisk i sitt nye brasseri Avalon i Vika Restaurantguiden