Golf har ikke hatt en cabriolet-utgave siden den ble erstattet av "nesten-Golfen" Eos i 2006. Den hadde tilgjengjeld sammenleggbart ståltak, og skal fortsatt produseres side ved side med den nye Golf Cabriolet.

Den nye cabrioleten er en todørs fireseter med stofftak som kan åpnes på kun 9,5 sekunder. Når regnet kommer tar det 11 sekunder å få taket på plass igjen. Begge operasjoner kan gjøres i en fart opp til 30 km/t.

Den toppløse versjonen er basert på sjette generasjon Golf, men har selvfølgelig en masse forsterkninger som skal kompensere for mangelen på tak. Bilen er 422 centimeter lang, 142 centimeter høy og 178 centimeter bred, og dermed mindre enn Eos, selv om de har samme akselavstand. Med taket nede er bagasjerommet på 250 liter.

Utstyrslisten er som på den vanlige Golf, selvsagt unntatt mulighet for soltak.

Under panseret kan man velge mellom seks motorer, fire bensinmotorer fra 105 til 210 hestekrefter og to dieselmotorer på 105 eller 140 hestekrefter.

Bilen debuterer under bilutstillingen i Geneve til uken, og kommer på markedet til sommeren. Allerede mot slutten av 2012 kommer neste generasjon av Golf, så Cabrioleten kan føles gammeldags allerede rett etter at den blir lansert.

Store bilder:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.