Idag går Olav Dalen Zahl av, etter det han kaller en "prosess med styret", og han innkasserer samtidig en solid gevinst når han selger alle sine aksjer i konsernet.

Dalen Zahl vil motta et sluttvederlag på 1,8 millioner kroner utover lønn i oppsigelsestiden, som er 6 måneder.

I tillegg selger han sine 90.000 aksjer i konsernet for 122 kroner stykket, noe som betyr at han får snaut elleve millioner kroner i kontanter i bytte for aksjene.

Kjøpte aksjer for åtte kroner stykket
Noen av aksjene er kjøpt i markedet andre har han tilegnet seg gjennom opsjoner.

- Jeg begynte vel å kjøpe aksjer for åtte kroner stykket, den gang for lånte penger, fordi jeg trodde på dette, sier den avtroppende konsernsjefen i Aktiv Kapital til dn.no.

Idag belønnes troen.

Aktiv Kapital ASA har inngått avtale med konsernets Chief Operating Officer Rolf Stub om at han skal konstitueres som konsernsjef. Han har tidligere vært konsernsjef i Olympia Capital.

Mange blitt rike
Olav Dalen Zahl har med sin heftige energi ledet Aktiv Kapital fra å være en liten knøtt med aksjekurs under ti kroner, til dagens kjempekonsern med en aksjekurs på over 120 kroner.

Øystein Stray Spetalen, Jon H. Nordbrekken og John Fredriksen er blant dem som er blitt rike på oppturen.

- Ikke sammenheng med tallene
- Hvorfor slutter du nå?

- Fordi jeg har vært her i syv år. Det har vært kjempespennende og veldig inspirerende, sier han.

- Det gikk i forrige uke spekulasjoner om et resultatvarsel, samtidig kommer avgangen rett før resultatpresentasjonen. Har avgangen noe med dette å gjøre?

- Det er ingenting spesielt med tallene våre. Slik sett er det uheldig at dette kom opp i forrige uke, men det er ingen sammenheng. Jeg har rett og slett vært her lenge, sier Dalen Zahl.

Pappaperm i noen uker
Han ble pappa for fjerde gang på nyttårsaften, og nå venter en tilværelse i pappaperm - for første gang.

- Med aksjesalget så har jeg jo råd til det. Men, du må skrive at det bare er i noen uker, ellers blir jeg hengt ut på hjemmebane, ler Dalen Zahl.

Utover en tilværelse med bleieskift vil han ikke si noe om hva han tenker seg fremover.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.