– Etter møtet vi hadde i Brussel, har jeg fått klare signaler om at det som legges fram, er i tråd med norske interesser, sier Lien til Stavanger Aftenblad.

EU-kommisjonens energisikkerhetspakke legges fram tirsdag. For Norge har det vært viktig å påse at EU fortsetter å være en sikker og stabil mottaker av norsk gass.

Ifølge Lien vil EU legge til rette for åpne markeder både på kjøper- og selgersiden. EU har også gitt signaler om at det skal satses på infrastruktur for gass, som igjen vil gi folk tillit til at gassen kommer fram.

– I tillegg blir jeg positivt overrasket når EU-kommisjonen og EU-parlamentet signaliserer at gass også blir viktig i skipstransportsektoren. Dette kan åpne muligheter for en hardt prøvd leverandørindustri på Vestlandet, sier han.

Paal Frisvold, Geelmuyden Kieses representant i Brussel, mener det ikke er ubetinget grunn til å glede seg ennå.

– Fram mot 2030 har EU et energieffektiviseringsmål på 27 prosent og innen 2050 skal EU være avkarbonisert. Framover øker arbeidet med energieffektivisering. Gass vil i dette bildet bare være en overgangsordning, sier han. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: EU: – Vi trenger like mye gass i 2030 som i dag

  - Jeg vet det ikke er et særlig godt budskap, men jeg er nødt til å være ærlig

Verdifall på over 40 mrd.

Følg markedsutviklingen på DN Investor