Lien innledet tirsdag Offshore Strategikonferansen i Stavanger, en av olje- og gassnæringens viktigste møteplasser. Årets tema er ikke overraskende hvordan industrien skal takle den utfordrende situasjonen med lav oljepris og påfølgende stillingskutt og nedgangstider. Med utviklingen i oljeprisen på skjermer bak seg, understreket Lien imidlertid at han er sikker på at trenden vil snu:

- Jeg oppfatter at det gjøres veldig, veldig mye godt arbeid mange steder nettopp for å møte disse utfordringene. Vi må aldri miste av syne at denne næringen kommer til å bli og skal forbli Norges største og viktigste næring i lang tid fremover, sa han.

- Noen ganger når jeg hører ordskiftet i mediene i andre steder i landet, høres det ut som det vi holder på med nå, er å slå av lyset på norsk sokkel så fort som mulig. Til dem som hevder det, må vi som er glad i denne industrien aldri slutte å minne om at de som skal slå av lyset på norsk sokkel, de er ennå ikke født, la olje- og energiministeren til.

Les også: Asia i dag: Emisjon overtegnet 4335 ganger

Oljeprisen faller før lagertall  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.