Oljerådgiver Tore Sandvolds inntekter falt 28 prosent fra 2012 til 8,4 millioner kroner ifjor. Det viser regnskapet for hans heleide rådgivningsselskap Sandvold Energy. Selskapet hadde et resultat etter skatt på 4,6 millioner kroner, men Sandvold tar likevel et utbytte på 5,7 millioner kroner. Egenkapitalen var ved årslutt 100.000 kroner.

Han ønsker ikke å kommentere resultatet.

Sandvold er tidligere ekspedisjonssjef i Olje- og energidepartementet. Han ga seg i embedsverket og startet Sandvold Energy i 2002. Selskapet har siden hatt over 100 millioner i inntekter og Sandvold har bevilget seg over 50 millioner kroner i utbytte. Han har denne uken vært i Stavanger og pleiet kundene og møtt bransjeaktører.

- Jeg synes stemningen var veldig bra. Det er bekymring for kostnadsøkningen men det har det vært en stund. Det er noe alle er opptatt av og noe alle jobber mot, sier Sandvold.

- Jeg er optimistisk for at det lar seg gjøre og at vi kommer til å opprettholde høy aktivitet fremover, legger han til.

- Hvordan skal man klare det?

- På samme måte som tidligere: Tettere samarbeid mellom oljeselskaper og teknologi. Det er ikke en quick fix på dette, det er en rekke tiltak og vertktøy som må tas i bruk.

- Hvilke konkrete verktøy?

- Bedre samarbeid mellom operatørene og leverandørindustrien. Man må ta i bruk ny teknologi og nye samarbeidsmodeller, sier Sandvold som blant annet sitter i styret i oljeservicegiganten Schlumberger, samt Teekay, Rowan og Lambert Energy.

Petoro, det statlige selskapet som eier en tredel av Norges olje- og gassreserver, meldte i sin annenkvartalsrapport at det ikke så tegn til at investeringer vil falle og at det blir vanskelig for bransjen å realisere kostnadskutt.

- Jeg ønsker ikke å gi min mening om Petoros syn, sier Sandvold som selv var styreleder i Petoro fra 2001.

Et fat nordsjøolje koster nå 103 dollar fatet. Sandvold mener den vil holde seg fordi den ser så ”robust ut”.

- Det er rimelig grad av balanse mellom tilbud og etterspørsel. De fundamentale forholdene gir stabilitet, sier Tore Sandvold.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.