Tore Torvund rykker opp og blir ny konsernsjef i solenergiselskapet Renewable Energy Corp. (Rec), opplyser selskapet i forbindelse med at selskapet legger frem tall for tredje kvartal torsdag.

company:rec

Ole Enger går av 1. desember.

"Jeg ønsker å takke Ole for hans betydelig bidrag i utviklingen av Rec. Hans dype bransjekunnskap og erfarne lederskap har vært avgjørende i en svært krevende fase for solenergibransjen. Ole og resten av Rec-teamet har lyktes med å etablere to bedrifter i verdensklasse med Solar-virksomhet i Singapore og Silisium-virksomhet i USA", sier styreleder Mimi. K Berdal i en kommentar.

Topplederskiftet skjer i forbindelse med at Rec har skilt ut Solar-virksomheten, som ventes børsnotert 25. oktober, og at den gjenværende virksomheten vil flytte hovedkvarteret fra Oslo til delstaten Washington, USA, opplyses det.

Torvund er for øyeblikket konserndirektør med ansvar for Recs silisiumsvirksomhet, en rolle han har hatt siden januar 2009. Han kom til Rec fra oljebransjen der han har mer enn 20 års erf#229, sist som Norgessjef i daværende StatoilHydro.

Fra 1. desember er også James May utnevnt til ny finansdirektør i Rec. Han er for øyeblikket finansdirektør i Rec Silisium, der han har vært ansatt siden 2008.

Fra samme dato fratrer finansdirektør Kjell Christian Bjørnsen, juridisk direktør Florian Krumbacher, og investorkontakt Mikkel Tørud sine stillinger. Konserndirektør Øyvind Hasaas i Rec blir ny konsernsjef i Rec Solar ASA.

Les også:
Snubletråd for de blå
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.