Det ble klart etter sjefredaktør Torry Pedersens interne allmøte i VGs lokaler i Akersgata fredag ettermiddag.

Nedbemanningen skal gjennomføres ved hjelp av frivillighet gjennom sluttpakker i både VG og VGTV.

Klubbleder Dennis Ravndal i VG sier det pågår drøftelser om betingelsene for de som velger å slutte.

- Vi er fortsatt i drøftinger med ledelsen om størrelse og innretning på sluttpakker. Samtidig er vi i dialog om hvordan VG og VGTV skal se ut etter nedbemanningen, sier Ravndal.

- Er det sterke reaksjoner internt?

- Det er en tøff beskjed å få, selv om man visste at kuttene kommer. Samtidig er det vanskelig å se totalbildet så lenge drøftingene mellom ledelsen og tillitsvalgte fortsatt ikke er landet, sier han.

LES OGSÅ:VG utvider med hjelp fra Rema

Det var i forrige måned det ble kjent at mediehuset måtte gjennom store kuttrunder.

Svakere lønnsomhet

DN har tidligere skrevet at kuttbehovene skal være anslått til mellom 30 og 60 millioner kroner, men Torry Pedersen har ikke ønsket å kommentere dette.

En vanlig tommelfingerregel er at ett årsverk koster rundt en million kroner, og dermed ligger det an til at VG prøver å spare inn mest gjennom rene bemanninger i denne kuttrunden.

Denne uken ble det også klart at VGTV legger ned spillsatsingen «Level Up».

Pedersen har vært tydelig på at det trolig går mot svakere lønnsomhet i VG de neste årene.

- Jeg tror vel vi må forberede oss på at vi vil tjene litt mindre enn vi har gjort de seneste årene. Vi har ikke hatt en ebitda under 300 millioner kroner så lenge jeg kan huske. Men i den transformasjonen vi er inne i nå, tror jeg vi må forberede oss på litt svakere lønnsomhet, sa han til DN for en knapp måned siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.