Ferdighusprodusenten BWG Homes fikk et resultat før skatt på 102 millioner kroner i fjerde kvartal 2011.

- Det underliggende behovet for nyproduserte boliger er fremdeles stort i Norge og i Sverige. Markedet i Norge fortsetter å være sterkt. Situasjonen i Sverige vil fortsatt være krevende, men synes å ha stabilisert seg og kunder vender etter hvert tilbake, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes ASA i en kommentar til resultatet.

Ordreinngangen i kvartalet var 381 millioner kroner, mens den i samme periode året før var på 394 millioner kroner. Ved utgangen av kvartalet var ordrereserven 717 millioner kroner, sammenlignet med 690 millioner kroner ett år tidligere.

Sterk etterspørsel
BWG Homes-ledelsen opplever at etterspørselen etter nye boliger i Norge holder seg sterk.

Ifølge børsmeldingen som fulgte resultatet viderefører den norske grenen trenden fra tredje kvartal med effektiv drift og godt salg som gir et solid resultat og meget sterke marginer i fjerde kvartal og for året 2011.

 

- Konsernet kan vise til en god lønnsomhetsutvikling i fjerde kvartal med historisk sterkt driftsresultat og marginbilde. Dette er vi svært fornøyd med, særlig tatt i betraktning markedssituasjonen i Sverige, sier Selskapet hadde en driftsmargin på 13,8 prosent i fjerde kvartal, mens den var på 12,0 prosent i samme periode året før.

Utfordrende i Sverige
Ifølge BWG Homes har den svenske virksomheten en fortsatt krevende markedssituasjon med lavt salg, redusert leveransetakt og svak lønnsomhetsutvikling.

Marginpresset er størst for Myresjöhus, mens SmålandsVillan fortsetter å levere akseptable marginer. Det er gjennomført en omfattende nedbemanning i den svenske virksomheten i 2011.

- En rekke forbedringsprogrammer ble igangsatt i 2011 for å oppnå bedre effektivitet, leveransekvalitet og lønnsomhetsutvikling gjennom 2012, sier Nilsen i en børsmelding.

Betaler ikke utbytte
Styret vil prioritere en styrking av konsernets soliditet og egenfinansieringsevne, og det foreslås derfor ikke utbytte for regnskapsåret 2011.