Den tredje mest solgte varebilen i Norge består ikke kravene til utslippsnormen Euro5. Dermed forsvinner Toyota Hiace fra det norske markedet ved årsskiftet, melder bransjenettstedet Yrkesbil.no.

Euro5-kravene gjelder for nye biler fra 1. januar 2012, og Hiace får ikke de nødvendige oppgraderingene i motoren som skal til for å bestå kravene.

Toyota Hiace ble lansert i 1967 og har siden den gang solgt i over 110.000 eksemplarer i Norge. Ifølge tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken ble det ifjor registrert 2882 nye Hiace i Norge. Det gir den en markedsandel på nesten ti prosent for varebiler under 3,5 tonn. Den ble kun slått av Volkswagen Caddy og storebror Transporter. I 2009 var Hiace den mest solgte varebilen.

Den norske importøren vet ennå ikke om Toyota kommer med noen etterfølger til Hiace, ifølge bransjenettstedet Bilnytt.no.

Neste år kommer Volkswagen Transporter dermed til å regjere nær sagt alene på toppen av kassebil-klassen, men får i 2011 skarp konkurranse fra Toyota Hiace som importøren planlegger å selge over 3000 eksemplarer av.

Slik var registreringene av varebiler under 3,5 tonn i 2010:

Kilde: Opplysningsrådet for veitrafikken

Les også: Europeisk varebilsalg stiger (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.