– Jeg ser altfor ofte sjåfører som fikler med mobiltelefonen i trafikken, selv i relativt høye hastigheter. Noen få sekunders uoppmerksomhet kan få store konsekvenser, sier Petter Berg, fagsjef for Motor i Storebrand, som minner om at det er forbudt å bruke mobilen når man kjører bil.

I fjor ble det registrert ett dødsfall i påsketrafikken, mot fem året før. Av materielle skader var det totalt 7.900 skader i trafikken, noe som er en marginal økning fra 2014. Av disse var 2.294 eneulykker, ifølge tall fra Finans Norges trafikkskadestatistikk.

I januar og februar i år mistet 23 personer livet i trafikken. Det er ti flere enn i samme periode i fjor, viser tall fra Trygg Trafikk. (©NTB)

Les også:

For første gang i år øker antall aktive oljerigger i USA

Tester ny Trysil-rekord

Har du fått med deg denne?

 

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.