Norske bilisters hovedfiende i trafikken er syklister, ifølge en ny undersøkelse. Verken trailersjåfører, motorsyklister, taxi- og yrkessjåfører når opp til syklistene.

31 prosent av de spurte svarer syklister når de blir spurt om hvilken gruppe i trafikken de mener forårsaker flest farlige situasjoner, skriver VG.

Undersøkelsen er utført av Respons Analyse for DNB. De er overrasket over at så mange svarer at syklister skaper farlige situasjoner.

- Har kommet til kokepunktet

– Mangel på gode sykkelstier kan være noe av forklaringen, men det er samtidig en kjensgjerning at konfliktnivået mellom bilister og syklister har kommet til kokepunktet, sier skadeleder Anne Stine Eger Mollestad i DNB Skadeforsikring.

Ifølge Transportøkonomisk institutt ligger syklistene midt på treet som trafikantgruppe med tanke på ulykkesrisiko målt i antall skadde og drepte per kjørte kilometer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Elbilsalget ville stupt uten avgiftsfritaket

 
Norges flotteste sykkelruter   (2012)