– Glemmer du beltet kan det koste deg 1.500 kroner i gebyr, skriver Vegvesenet i en pressemelding mandag.

Av til sammen 16.300 busspassasjerer som ble kontrollert for beltebruk i vinter, satt rundt hver fjerde usikret. Enda flere – nærmere bestemt halvparten – sier de husker å bruke sikkerhetsbeltet i busser der det er belter montert. Statens vegvesen mener mørketallene er store.

– Skadepotensialet i buss er enormt om det skulle skje en ulykke. I en kollisjon er det sterke krefter som blir satt i sving. Beltet holder passasjerene på plass i setet. Det kan redde liv, sier Ingrid Heggebø Lutnæs i Statens vegvesen.

Det finnes flere ulike busstyper, og ikke alle har krav til belte. Busstyper uten krav til belte og med ståplasser, er ment for lavere hastigheter og med hyppige av- og påstigninger. Regelverket er likt i hele Europa.

Les også: Aker Solutions permitterer 100 ansatte

Oljeprisene stiger etter stans av skip fra Libya

USA etterforsker tre mulige terrorangrep på et døgn

Asia i dag: Snart tomme for ammunisjon?

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Anbefalt av DNtv:

Derfor smaker vann forskjellig
Vann smaker ikke bare vann. Her forklares hvorfor vann smaker forskjellig. På smak.no kan du lese den store mineralvann testen og se hvilket mineralvann som er best.
01:18
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert: