Ifølge politiet hadde lokomotivet flere vogner på slep da avsporingen skjedde natt til tirsdag. Til sammen var toget 450 meter langt.

– Lokomotivet har sporet av og vipper litt til siden. Fører er like hel og fin, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt rundt klokka 3.40. Han beskriver hendelsen som «udramatisk».

Pressevakt Dag Svinsås i Jernbaneverket opplyser at avsporingen vil få konsekvenser for lokaltogene, men at regiontogene vil gå som normalt.

– Det vil bli innstillinger og forsinkelser for lokaltog. Det avsporede toget sperrer for tilgangen til området, slik at det blir problemer med å få ut vogner til persontog, sier Svinsås til NTB. Det 450 meter lange godstoget sperrer også for den ordinære toglinjen som persontogene bruker. Trolig blir det satt inn buss for tog på enkelte avganger.

Foreløpig er det uklart hva som var årsaken til avsporingen. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Meglerhus: Kan sette kronen i et positivt lys internasjonalt  

Nå går Norges viktigste renter hver sin vei

Meglerhus ser risiko for svakere krone

Jappesignal: Nordmenn lånefinansierer forbruket som aldri før, kan dette gå bra? Er laksefesten over? Og disse aksjene burde kostet null kroner på Oslo Børs.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.

Anbefalt fra DNtv:

Slik fanget han alle pokémonene
Nick Johnson fra New York ble i begynnelsen av måneden den første i verden har fanget dem alle. I hvertfall alle de 145 pokémonene som så langt er tilgjengelig i mobilspillet Pokémon Go.
01:06
Publisert:

-En bil for Victoria Beckham
DN har prøvekjørt den takløse versjonen av Range Rover Evoque. Se de spektakulære drone-bildene!
01:34
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.