Pakketransport-tjenesten Easybring endrer navn til «Nimber», ifølge en pressemelding onsdag.

"Etter å ha kranglet med Posten og easyGroup i mange år, heter den sosiale leveringstjenesten nå Nimber", heter det.

Dermed avslutter selskapet det de anser som en "meningsløs navnekrangel", og markerer starten på en ny fase før lansering utenfor Norge.

- En nylig seier over easyGroup bekrefter at vi har retten på vår side, men vi vet fra en lignende seier over Posten Norge at store selskaper vilanke inn i det uendelige, og vi velger derfor å bruke våre dyrebare ressurser på å utvikle tjenesten videre fremfor å bruke enda mer på advokater, sier Nimber-sjef Nimber Ari Kestin.

Easybring/Nimber ble lansert i Norge 1. desember 2012. Den har som formål å sette personer med behov for å få transportert noe i kontakt med personer som skal samme vei. Oppdragene kan være å ta med seg alt fra et nøkkelknippe til møbler eller ødelagte biler.

Tjenesten fungerer slik at dersom du har noe du vil ha fraktet registrerer du et oppdrag og et honorar hos Easybring. Da kan alle som skal den veien, eller som bare ønsker å tjene litt på si, ta på seg oppdraget. Sjåfør og oppdragsgiver blir enige om oppgjøret skal gjøres kontant eller elektronisk og om det skal betales på forskudd.

Easybring tok tidligere 15 prosent av honoraret i kommisjon som ble trukket fra den registrerte kontoen til sjåføren. I vår endret imidlertid selskapet dette til en "freemium-tjeneste" som er gratis å bruke, men der man fremover vil kunne betale for tilleggstjenester.

Nimber har et par uker etter at tjenesten ble sluppet globalt har 23.000 mennesker fra snart 70 land registrert seg som brukere, ifølge selskapet.

Det nye navnet påvirker ikke retten til å bruke «Easybring», presiseres det.

Les også:
Nå kutter EU i mobilregningen på ferieturen
GoPro åpnet med et brak  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.