Transportselskapet Ruter stanser all busstrafikk i Oslo på grunn av det store snøfallet torsdag morgen.

Pressevakt Trond Brekke i Ruter sier til DN at snøværet er verre enn ventet.

- Dette var varslet en uke i forveien, så våre busser er skodd, men været er ekstremt, sier Brekke.

Ruter venter nå på at veiene skal bli strødd. Dette arbeidet er nå pågående .

- Sikkerheten kommer først, sier Brekke.

«Alle busser i Oslo-området står stille grunnet glatt føre inntil veiene er brøytet/strødd. Reisende henvises til reisegarantien», er beskjeden på Ruters nettsider, ifølge NTB.

Lange køer

Flere steder i Oslo var det lange køer og omfattende problemer med trafikkavviklingen som følge av de store snømengdene på veiene.

Snø fører til forsinkelser i kollektivtrafikken i Oslo.
Snø fører til forsinkelser i kollektivtrafikken i Oslo.

Det er spesielt problemer med vogntog som ikke kommer seg opp glatte bakker, opplyser veitrafikksentralen til NTB. I sentrumsgatene kommer det flere meldinger om busser og andre kjøretøy som har mistet fotfestet og står på tvers i veibanen. I tillegg skaper snøen «en del problemer» en rekke stedet, ifølge trafikkoperatør Trude Lindstad.

– Vi har blant annet en del trøbbel i utløpet av Vålerengatunnelen, hvor det er flere biler som står stille. Det skaper lange køer i tunnelen, sier Lindstad.

Vogntog står

Situasjonen er tilsvarende på E6 inn mot Oslo, i Nøstvedttunnelen utløp i Assurdalen. Der er det et vogntog som ikke kommer seg av flekken og skaper kø for dem som kommer sørfra og skal inn i hovedstaden.

– Vi har alt av mannskaper ute for å brøyte, men snøen laver så voldsomt ned nå at de bare må begynne på nytt igjen når brøytebilene kommer til enden av veien. Vi har prognoser som tilsier at snøfallet skal roe seg ned utover formiddagen, sier Lindstad.

Ved Oslo lufthavn var noen avganger forsinket med inntil 20 minutter i morgentimene torsdag. Det var imidlertid ingen innstillinger.

Jernbaneverket melder om mange forsinkelser for togene på grunn av snø i sporveksler. I tillegg meldes det om store uregelmessigheter på T-banens linjer.

Varslet uvær

Meteorologisk institutt ba onsdag folk forberede seg på våt snø, vind og vanskelige kjøreforhold på Sør- og Østlandet.

De serverte på Twitter dette som følgende dikt: «Torsdag vil det snø, og det kan fort bli kø. Har du satt sommerdekkene på? Da bør du la bilen stå.»

Det er sendt ut OBS-varsel for en rekke fylker. Snøværet er ventet å vare til midt på torsdag i Agder-fylkene, og til torsdag kveld i Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus, Oslo, Oppland og Hedmark.

Enkelte steder er det ventet opp mot 60 millimeter nedbør. På kysten i Agder er det varslet opp mot sterk kuling.

 

Les også:
Elbilfordeler i Oslo beholdes til 2019
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.