Ifølge en av de største aktørene på markedet for reisebestillinger på nettet, Finn.no, har reisebestillingene i månedene framover, spesielt på flysiden, avtatt i forhold til i fjor, skriver Aftenposten.

– Vi snakker om direkte nedgang og et billettsalg som nå ligger 5-6 prosent lavere enn det normalt skulle ligge på, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge, til Aftenposten.

Han tror det ligger flere årsaker bak det fallende billettsalget enn de generelt sett mer usikre økonomiske tidene for Norge spiller inn.

– Det har tatt litt tid for nordmenn å oppdage hvor mye den norske kronen faktisk er blitt svekket i forhold til viktige valutaer som euro, dollar og britiske pund. Kredittkortregningen etter sommeren har nå kommet og viste seg å være mye større enn i fjor som følge av valutatapet. Dermed reagerer flere med å kutte ut neste reise, sier Berge.

Gjennomsnittsprisen på flybilletter har ifølge Finn gått opp med 25 prosent fra april og fram til nå. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.