NSB Persontog må kutte rundt 300 ansatte.

Kuttene vil komme innen ledelse og administrasjon i persontogvirksomheten fram mot 2018.

Det er jernbanereformen og konkurranse på norsk jernbane som fører til omfattende endringer for NSB.

– NSB må gjennom en krevende omstilling for å tilpasse NSB til ny rolle og gi selskapet konkurransekraft til å vinne anbud, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

I en pressemelding skriver NSB at omstillingsprosessen vil bli gjennomført i samarbeid med de ansattes organisasjoner.

«Overtallighet vil bli primært bli søkt løst gjennom naturlig avgang og virkemidler som utløser frivillige oppsigelser gjennom 2017 og 2018».

Som følge av jernbanereformen skal flere virksomheter som i dag er eid av NSB-konsernet få nye eiere. Samtidig blir persontogvirksomheten i NSB gradvis konkurranseutsatt.

– Nedbemanning er et av flere grep vi må gjøre for å sikre at vi er i en posisjon der vi kan vinne konkurransene om trafikkpakkene som kommer på jernbanen, sier Isaksen.

Les også: Ett tvangsforslag i Østfold

Avslører Jagland-feide

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:
Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert: