Det 395 meter lange, tilsvarende fire fotballbaner, monsterskipet MSC Maya la i natt til kai i havnen i Gøteborg, skriver Expressen.se.

Skipet som nylig er døpt, er verdens største i sitt slag med en lastekapasitet på 19.224 TEU (20-fots containere). Setter man alle containerne etter hverandre blir det en rekke på 11,5 mil.

Til sammenligning tar de containerskipene som vanligvis er å se i havnene i Skandinavia rundt 1.000 containere.

Billetter revet vekk

Maya er 59 meter bred og har en besetning på 22 personer. MSCs nye superskip er alle bygd ved et verft i Sør-Korea og er alle oppkalt etter barnebarn av eier og grunnlegger av MSC, italienske Gianluigi Aponte, skriver Shortseashipping.no.

I forbindelse med anløpet til Gøteborg annonserte Gøteborg Havn sammen med det svenske Sjøfartsmuseet i forkant guidede turer på gigantskipet. Etter en times salg var alle billetter revet vekk, skriver Gøteborg Havn i en pressemelding.

Direkte til Østen

MSC Maya, og flere andre av disse superskipene, blant annet søsterskipet MSC Zoe som anløper neste måned, skal settes inn i fast rute mellom Gøteborg og Det fjerne Østen, ifølge Shortseashipping.no.

- Det er svært gledelig at MSC sender sine største skip i Göteborg. Det betyr mye for Sveriges konkurranseevne, ettersom disse gigantene tilbyr næringslivet direkte trafikk til Østen og andre deler av verden, sier Magnus Kårestedt, administrerende direktør i Göteborg Hamn AB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Dansk gigant vil kvitte seg med 4000 ansatte
Mange ville se verdens største skip

Se video av nye Volvo S90: - Den fineste Volvoen noensinne

Her er Volvo S90
Volvo skal etablere seg i premiumsegmentet med den nye store sedanen sin.
01:31
Publisert: