Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og statssekretær Toril Charlotte Reynolds er på reise til USA for å møte den amerikanske transportministeren og for å besøke bilprodusenter og teknologibedrifter, opplyser samferdselsdepartementet i en melding lørdag.

Solvik-Olsen besøker i dag, mandag, den amerikanske transportministeren Anthony Foxx i Washington D.C. De to møttes sist i Oslo i april på regjeringens omstillingskonferanse om fremtidens transportløsninger.

Da undertegnet de en samarbeidsavtale mellom USA og Norge om transport-

I april viste Foxx til at endelig avgjørelse rundt Norwegian Air Shuttles flytillatelse i USA ikke da var tatt.

- Vi har sagt at saken inneholder nye og kompliserte elementer. Saken pågår ennå og det er lite jeg kan si spesifikt utover at vi har søkt innspill fra flere myndighetsinstanser om søknaden, sa han til journalister under en konferanse i regi av samferdselsdepartementet den gang.

Tidligere i april fikk Norwegian Air Shuttles irske datterselskap, Norwegian Air International, en tentativ amerikansk flytillatelse.

Videre opplyser departementet i pressemeldingen lørdag at samferdselsministeren også møter Google mandag. Tema er ny teknologi i transportsektoren.

Senere i uken vil Solvik-Olsen møte besøke blant annet et selskap som har utviklet en 3D-printet selvkjørende buss, den amerikanske bilprodusentforeningen, University of Michigan, General Motors, Ford og Chrysler.

Samferdselsministeren vil også få en presentasjon av "Smart City Columbus".

Følg markedet på DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

Se DNtv:
Bjerke: - Alt som skjer i DNB er mitt ansvar
Samtidig opplyser styreleder Anne Carine Tanum at DNB-styret ikke kommer til å stille spørsmål ved konsernsjef Rune Bjerkes stilling i kjølvannet av Hjort-rapporten.
01:10
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.