Motorsykkelsesongen er over, og årets salg kan så smått oppsummeres.

Før årets sesong var bransjen optimistiske, men må nå tåle å se en salgssvikt for tunge motorsykler på 24 prosent sammenlignet med fjoråret. Mopedmarkedet har gått tilbake med 14,3 prosent og lette motorsykler med 25,1 prosent. Økningen vi i den senere tid har sett i personbilmarkedet, ser ut til å ha kommet for sent til at markedet for tohjulinger blir påvirket av det.

Moped
Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS viser at det ble solgt 8.796 mopeder til og med oktober i år. Dette er 1.470 færre enn i samme tidsrom i fjor. Yamaha dominerer mopedmarkedet med 17,7 prosent markedsandel, med Piaggio på andreplass med 13,6 prosent hittil i år.

Lett MC
Hittil i år er det solgt 1.139 lette motorsykler, 382 færre enn i samme periode i fjor. Yamaha har 33 prosent markedsandel med 376 solgte lettvektere hittil i år, mens Honda har 28 prosent markedsandel og Piaggio kommer på tredjeplass med 6,2 prosent markedsandel.

Tung MC
Totalt har markedet for tunge motorsykler gått tilbake med 24 prosent og det er solgt 898 færre motorsykler hittil i år sammenlignet med samme periode i 2008. Yamaha er markedsleder, fulgt av Harley-Davidson og Honda. (Se tabell oppe til høyre).

Mest solgte tunge MC-modeller:

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS

Se DNtvs video fra besøket i MC-klubben hvor de bygger sine egne sykler:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.