Nærmere 80 prosent av USAs befolkning tror landet allerede er inne i en resesjon eller at landet kommer til å bli rammet av en resesjon i 2008.

Det viser en meningsmåling som Fortune Magazine har gjennomført.

Bare 19 prosent av de 1000 amerikanerne som ble spurt i meningsmålingen tror USA unngår å havne i en resesjon.

57 prosent tror at landet havner i en resesjon i løpet av de kommende tolv månedene, mens 19 prosent tror USA allerede er inne i resesjonen.

Kutter
Halvparten av de spurte sier de vil kutte ned på forbruket sammenlignet med ifjor.

Det kan gjøre de økonomiske nedgangstidene enda verre.

- Selvoppfyllende profeti
- Forbruket har holdt økonomien oppe. Jeg er overrasket over hvordan forbruket har holdt seg oppe samtidig som boligmarkedet har falt. Nå ser det ut som om det er over, sier Dean Baker, leder for Center for Economic and Policy Research til CNNMoney.com.

Han er blant økonomene som tror USA allerede kan være inne i en resesjon. Men også økonomer som ikke tror de økonomiske dataene støtter frykten for en resesjon, biter seg merke i resultatene fra undersøkelsen.

- Dersom konsumentene som bare frykter en resesjon også kutter forbruket vil dette bli et selvoppfyllende profeti, sier Rich Yamarone, direktør for økonomisk forskning hos Argus Research til nettstedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.