Arne Vigeland tok loven i egne hender i det eksklusive nabolaget på Nesøya og fjernet den delen av naboens uthus som sto på hans grunn.  Etter at onsdagens Dagens Næringsliv omtalte saken, er den blitt bredt dekket i norske og internajsjonale medier, skriver NTB.

Les mer: Rev halve naboens uthus

I ettermiddag sier Vigeland til Dagbladet at han er blitt drapstruet på telefon etter at nabokrangelen ble kjent i flere medier.

- Det ringte en mann klokka 12.55 som sa han skulle drepe meg hvis han fant traff meg på gata. Det er en stor påkjenning for meg og familien, og jeg skal nå levere en formell anmeldelse til politiet, sier Vigeland til Dagbladet ved 16-tiden.

Telefonen kom fra et nummer som er registrert på Statoil, skriver Dagbladet.

Trekker seg

Vigeland er Høyre-politiker og sitter i styret i Nesøya krets av Asker Høyre, skriver lokalavisen Budstikka. Han er også styremedlem i Østre Nesøya Vel og i Nesøya Felles Vel.

Onsdag ble han kontaktet av leder i Nesøya krets i Asker Høyre, Elisabeth Selmer. Det førte til denne pressemeldingen:

«Asker Høyre viser til dagens oppslag i dagspressen om en opprivende nabostrid på Nesøya. En av de involverte, Arne Vigeland, er medlem av styret i Nesøya Krets av Asker Høyre. På anmodning fra kretsleder Elisabeth Selmer har han nå trukket seg fra tillitsverv i partiet.»

Etter telefonsamtalen, skal Vigeland ha sendt en skriftlig bekreftelse til Selmer på at han trekker seg fra styret i Nesøya Krets av Asker Høyre, skriver Budstikka.

Det har ikke lykkes DN å få tak i Vigeland onsdag ettermiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.