Konserntillitsvalgt Bjørn Asle Teige trekker seg med umiddelbar virkning fra omstillingsprosjektet "Statoil 2011".

- Den siste tiden har jeg fått tilbakemeldinger fra store grupper ansatte i selskapet gjennom deres tillitsvalgte og verneombud. De har ikke lenger tro på Helge Lund som konsernsjef i selskapet. Etter vår mening har han foretatt flere dårligere valg, noe som blant annet setter sikkerheten på industrianleggene til havs i stor fare, sier Bjørn Asle Teige til Dagbladet.

DN.no har de siste ukene skrevet om frykt, ukulturt og sikkerhetsutfordringer i Statoil. Se sakene til høyre.

Teige er konserntillitsvalgt i Statoil og leder en av Statoils største fagforeninger på sokkelen med rundt 2800 ansatte organisert i YS/safe.

Han sier til avisen at han trekker seg fordi han mener det mest er bestemt på forhånd og fagforeningene i liten grad blir hørt. Han viser også til situasjonen på sokkelen hvor offshoreansatte i Statoil er redde for å gå på jobb, som årsak til at han nå trekker seg.

Les mer: Livredd på sokkelen

Igår tordnet Teige mot Lund på DN.no : - Støtter seg heller på McKinsey enn egne ansatte

Les også: Fallende tillit til Statoil-ledelsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.