Den erfarne styreproffen oppgir Aker-kjøpene av og saksbehandlingen i styret som årsak.

- Jeg kan bekrefte at jeg i dag har fratrådt styret i Aker Solutions ASA med umiddelbar virkning. Både på bakgrunn av saksbehandlingen i styret samt de vedtak som er truffet i tilknytning til kjøp av selskaper fra Aker ASA, har jeg funnet det uholdbart å forsette som styremedlem i selskapet, sier Petersen.

Les også: Ville Aker-spekulasjoner

Hun har sittet i styret i Aker Solutions i to år. Petersen er nå styreproff, men har lang industribakgrunn, blant annet fra tidligere Aker Kværner, som nå inngår i Aker Solutions

Etter at de tre representantene fra Aker, deriblant Kjell Inge Røkke og Aker-sjef Øyvind Eriksen erklærte seg inhabile, var hun et av to gjenværende aksjonærvalgte styremedlemmer som var habile. Nå gjenstår bare sjefen for HSH, Vibeke Hammer Madsen.

Les kommentar: Frekkhetens nådegave
Se video:

Foreslo ny gjennomgang
På styremøtet mandag 6. april foreslo Petersen en ny gjennomgang av hele Aker-transaksjonen, men fikk ikke tilslutning fra noen av de andre styremedlemmene. Hun var ikke tilstede på styremøtet hvor transaksjonen ble vedtatt, den 30. mars.

Hun ønsket både en gjennomgang av den industrielle begrunnelsen for transaksjonen og en ny prisvurdering.

- Til min store overraskelse fikk jeg ikke tilslutning til det, sa Petersen til DN.

Petersen vil ikke si mer om hvordan saksbehandlingen har foregått eller hvordan styret nå håndterer saken.

- Jeg har ingen ytterligere kommentarer, sier Petersen.

Les også: Aker legger frem ny vurdering

Aker Solutions beklager at Petersen trekker seg, men påpeker at hun ikke bidro til behandlingen av saken i styret.

Les også: - Petersen bidro ikke

DN.no følger saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.