- Det var et tøft løp. Alle ville være Petter Northug, sier Claus Sellevoll til DN etter Birkebeinerrennet lørdag.

I Dagens Næringsliv torsdag viste skuespilleren frem utstyrsparken sin til en verdi av 80-90 000 kroner. I går gikk han Birken på tre timer. En knallgod tid på det tunge føret.

Les saken: Har utstyr for 84 000 kroner

- Alle ville være Northug - hva mener du?

- Man merker at det er tyngre å ligge foran og dra under slike forhold. Mosjonister er helt like eliteløpere sånn sett, vi vil jo også ligge og spare krefter. I ungdomsårene husker jeg at det var bånn pinne hele veien, men jeg er blitt mer kynisk med årene. Det gjelder å gå taktisk.

Så du lå bak og ”hvilte” hele veien?

- Nei nei. Jeg tok min støyt for å si det mildt. Men det er merkbart at det også er luregåing bakover i rekkene.

 

Når Sellevoll ligger i front og drar på et felt, er alltid målet å ta igjen gruppen som ligger foran. Dermed blir farten skrudd opp vesentlig.

- Det er jo dette som er artig med turrenn. Vi voksne får føle oss litt som ungdommen. Jeg tror det var mange som lekte litt Northug i dag, sier han.

Lidenskapen for langrenn har sin pris, som Sellvoll viste fram til DNs lesere før Birken. Men selv om han har utstyrspark til 84000 kroner, var det den "billigste" blåswixen som ble lagt under skiene til slutt.

- I år ble det enkelt. Jeg smeltet inn grunnvoks, og la under tre lag VR30 (blå Swix). Det satt som et skudd. Men fy, så tungt det var over fjellet, sier skuespilleren kjent fra "Vestlandsrevyen".

Les flere saker fra årets Birkebeinerrenn:

<b>John Markus Lervik: - Overraskende og utrolig gøy!</b>

Anders Aukland vant Birken

Har utstyr for 84 000 kroner

Her er «drivstoffet» eliteløpere får på samling (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.