...- og så skal jeg kjøpe meg ut når det er insektklekking, eller vær, vår, sommer eller noe sånt. Dette er viktig altså.

Investoren er helt hektet:

– Noe av det som er spesielt med fluefiske er ønsket om, og nødvendigheten av å beherske elementene, for å få til et godt kast, en god opplevelse.

Det stopper ikke der. Ferd-sjefen har mer på hjertet:

– Fiskere og kanskje fluefiskere spesielt, legger merke til alt rundt seg når de fisker. På den måten lærer de seg å sette pris på naturen, sesongene og hvordan livet skapes og utvikles. Vi er derfor svært opptatt av bærekraften i det vi holder på med og dette er således en av de enkleste og beste måtene og få sine barn opptatt av naturverdiene vi forvalter.

Mannen bare fortsetter:

– En kjepp, en dupp, litt snøre og en krok får alle tak i. Utstyr er lett i begynnelsen. Abbor og småørret finnes nesten overalt og er lett tilgjengelig. Derfra er det bra å ikke være for kjip, men i hvert fall investere i en ordentlig snelle. Mangel på butikker som fører fiskeutstyr er ingen fullgod unnskyldning for ikke å engasjere neste generasjon.

Om ikke det skulle være nok, om du fortsatt ikke er overbevist:

– Noen mediterer, noen filosoferer, andre driver med yoga, og noen igjen kampsport. Fluefiskere forener alle disse disiplinene. Og det handler om opplevelsen av jakten, veien dit, og ikke om fangsten, sier Johan H. Andresen.

Han er definitivt klar for en ny fiskesesongen.

Følg med på DN Aktiv til helgen. Da kan du blant annet lese om en av verdens beste fluekastere som også er Marit Bjørgens styrketrener på Olympiatoppen.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.