Muskelstyrken er enormt viktig for å bevege seg uanstrengt og leve et godt og selvstendig liv når du blir eldre. 30 % av muskelstyrken forsvinner uten trening når du er mellom 50 og 70 år.

Progressiv styrketrening er løsningen for å unngå svekket muskelmasse, ifølge professor Frank Mayer ved Universitetet i Potsdam.

Høy intensitet
Mayer og hans forskerkolleger undersøkte effekten av styrketrening med motstand hos eldre personer over 60 år. De fant at regelmessig styrketrening med motstand økte styrken og at det også hadde positiv effekt på sener og benmasse slik at det reduserte fall og skader. Studien ble publisert i siste nummer av Deutsches Ärzteblatt International.

Høyere intensitet under styrketreningen ga klart bedre resultater enn trening på moderat og lav intensitet.

3-4 ganger per uke
For å øke muskelmassen er det nødvendig med en intensitet på 60-85% av det du maksimalt greier på en repetisjon. For å øke kraften i musklene må du ha en intensitet på minst 85 %, ifølge forskerne.

De tyske forskerne mener at det optimale for friske eldre personer er 3-4 treninger i uken.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>- Farligst med "eplekropp"</b>

<b>10 veier til suksess med treningen</b>

<b>Jobbsykling gir deg 8 år bedre livskvalitet</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Nå dine treningsmål - Meld deg inn i DN Aktiv klubb