Forskere ved University of Edinburgh har kartlagt et protein som spiller en rolle for hvor fett lagres i kroppen. Det forklarer også hvorfor noen mennesker er epleformet og andre er pæreformet.

Ny kunnskap
Funnene gir økt forståelse av hvordan proteinet virker, og kan bidra til utvikling av medisiner for fedmebehandling, ifølge tidsskriftet Diabetes

- Denne studien åpner opp nye muligheter for forskning. Det giir ny kunnskap om hvorfor noen typer fett er usunnere enn andre, mens annet fett er trygt lagret for å gi kroppen energi, sier sjefsforsker Nik Morton ved Centre for Cardiovascular Science ved Universitetet i Edinburg.

Sunnest rundt hoftene
Nivåer av proteinet - kjent som 11BetaHSD1 - har tendens til å være høyere i nærvær av en usunn type kroppsfett. Dette fettet lagres helst rundt mage og overkropp forøvrig, altså typisk for epleformede kroppsfasonger..

Sunnere fett er knyttet til lavere nivåer av protein. Det har en tendens til å være lagret rundt hoftene og kjennetegnes ved pæreformet kropp. Dette fettet gir kroppen etterspurt energi, konkluderer forskerne.Les flere treningssaker på DN Aktiv

Slik trener du bort det farlige magefettet

Bygger kropp på Wall Street-vis

Slik får du ung kropp med styrketrening (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktiv Klubb