Hotellinvestor Arthur Buchardt (63) liker å løpe, og mener det er enorm forskjell på å sykle Birken og å løpe maraton.

– Birken kan alle gjennomføre. Det er bare et kvarters trening i forkant, så kommer man seg gjennom. Maraton er noe helt annet, men jeg synes 80 prosent av dem som stiller til start ikke bør gjøre det.

– Maraton er for godt trente, ikke for "idioter", sier han kjekt og legger til at halvmaraton er langt bedre.

Buchardt er ikke redd for nye utfordringer. Derfor løper han halvmaraton neste helg, i superduell med TV 2-programleder Katarina Flatland. Taperen må punge ut med 1000 kroner for hvert minutt han/hun kommer bak. Pengene går til Aktiv Mot Kreft.

Eiendomsutvikleren følger et nokså orginalt løpsopplegg som skal sørge for krefter til siste slutt. Hans råd til deltakerne er:

- Løp slik som du elsker. Ikke brenn av alt kruttet i starten, sier Buchardt.

Hotellmagnaten mener han har kontroll:

– Jeg har trent masse, men ikke de siste 14 dagene. Egentlig bør Katarina slå meg. Hun veier halvparten av meg, og er en tredjedel i alder, sier han.

 

Satser på sprekk
Katarina Flatland håper på Buchardt-kollaps.

– Jeg satser på at han sprekker, sier den godt trente 22-årige programlederen, som har ladet opp med blant annet langtur iNordmarka.

– Siste turen jeg løp var på tre timer. Men etter å ha snakket med Jack Waitz, som jeg forøvrig nesten ble «starstruck» av skal jeg kun lade opp med noen få rolige turer på 45 minutter denne uken, og to neste uke.

– Nå handler det om å samle energi, og det du ikke har fått gjort med kondisjonen til nå, får du ikke gjort noe med, sier hun.

Les også: Løp raskere med Gretes spesialprogram

Flatland løp Midnight Sun Halvmarathon i Tromsø på tiden 1.43.47.

– Arthur påstår han har løpt halvmaraton på 1.37, men jeg finner ingen resultater som beviser det. Han ringte meg og sa han lett kunne slå den tiden, og veddemålet var et faktum.

22-åringen har nylig kommet hjem fra USA etter et lengre opphold, og skal nå trene godt i tiden frem mot 25. september.

– Det gir ekstra motivasjon med veddemål, og så doneres pengene til et godt formål, sier

Flatland, og sikter til prosjekter hun har startet. – Mål krefter mot kreft – som går ut på at folk lager dueller for å samle penger til organisasjonen Aktiv mot Kreft.

I dag åpner Arthur Buchardt Scandic Victoria Tower rett utenfor Stockholm. Signaturbygget er tegnet av stjernearkitekt Gert Wingårdh og Karolina Kezyer, og blir en av de høyeste bygningene i Norden.

– Den siste tiden har bestått av 20-timers arbeidsdager, og det har knapt vært rom for annen bevegelse enn til og fra møter.

Det bekymrer ikke 63-åringen, som påstår at han har trent jevnlig i mange år.

Løper lange økter
– Yndlingsøkten min varer to timer. Halve turen går i langkjøringstempo, mens siste del i høy fart, gjerne intervalltrening, sier den svært offensive 63-åringen.

– Jeg har ofte mest krefter den siste halvdelen. Rart det der, legger han til med glimt i øyet.

Også da han for noen år tilbake led av lymfekreft, holdt han seg i form.

– Å være alvorlig syk er ikke alltid et hinder for å kunne trene. Nå er jeg aktiv for å få god helse og godt humør. Da er det underordnet hvor man legger lista.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les også: Slik lader du opp til et kanonløp

- Tredemølle mer effektivt enn løping ute



Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form med DN Aktiv klubb