Har du selvdisiplin, evne, energi og viljestyrke nok til å løpe en maraton eller fullføre Birkebeinertrippelen, sier det noe positivt om deg som person. Og ved å liste opp de sportslige merittene dine på cv-en, kan du muligens imponere fremtidige arbeidsgivere. Men: Det kan bli for mye, advarer norske hodejegere.

- Hvis du forteller at du trener og driver fysisk aktivitet, stiller du ofte sterkere i kampen om en jobb enn en inaktiv person som "bor" på Burger King. Men hvis du er en Ironman-type og legger ut om behovet for tre treningsøkter daglig, vil man jo undre seg over hvor du har fokus, sier hodejeger Thor Berger i rekrutteringsfirmaet Solid Rekruttering.

- Det er stor forskjell på å leve et sunt og aktivt liv og være helt treningsidiot, utdyper han.

Les også:
Dette bør du ha på cv-en

 

Elitekampen
Birkebeinerarrangementene har de siste årene utviklet seg til å bli en konkurransearena for eliten i norsk næringsliv. Mange av dem trener 10-20 timer i uken for å komme så høyt opp på resultatlistene som mulig og få en imponerende slutt-tid.

Les også:
Slik trener du som en trippelvinner

- Å vise konkurranseinstinkt er en god lederegenskap. Har du oppnådd et treningsmål som for eksempel et maratonløp, vil jeg som hodejeger anbefale deg å skrive det på cv-en din. Arbeidsgivere er på jakt etter kandidater med et liv utenom jobb. Men hvis jobben blir et biprodukt i livet ditt og treningen kommer først, da er det ikke positivt lenger, sier Berger.

Og:

- Det viktigste på cv-en er de faglige kvalifikasjonene dine. Ingen får jobb fordi de trener på fritiden. Men en sunn og sporty livsstil kan bli tungen på vektskålen hvis det står mellom to ellers likeverdige kandidater, mener han.

- Gutta skryter mest
Hodejeger Brit Teien i Alliansepartner er enig:

- Skriv gjerne opp treningsmerittene dine på cv-en, men du bør sørge for å ha et balansert forhold mellom familieliv, fritid og jobb, sier hun til DN.no.

- Er det mange som skriver opp for eksempel maraton og Birkebeineren på cv-en sin?

- Ja, jeg merker at det blir mer og mer vanlig. Og det er jo mest gutta som skryter om sånt, da, bemerker Teien.

 

I likhet med Thor Berger mener hun at det er positivt å vise en fremtidig arbeidsgiver at man har sunne fritidsinteresser.

- Som hodejeger vil jeg oppfordre jobbkandidater til å si litt om hva man driver med på fritiden. Det er arbeidsgivere interessert i. Å trene er en positiv interesse - så lenge det ikke går over stokk og stein. Det kan jo bli for mye av det gode, du må ha tid til å gjøre en god innsats på jobben også, sier Brit Teien.

<b>Slik skriver du CV</b>

<b>Slik skriver du jobbsøknad</b>

<b>DN aktiv og Flytsonen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.