Den tidligere toppalpinisten jobber i Olympiatoppen, og ville selv prøve hvordan lavkarbodiett virket på kroppen hennes.

I løpet av testmåneden spiste hun ca 30 gram karbohydrater i døgnet, og dytte i seg fete meieriprodukter, kjøtt, fisk, kylling, oljer og nøtter. Karbohydratene fikk hun gjennom salat og litt frø, ifølge Bergens Tidende.

- Jeg blir jeg stokk stiv i bena lenge før jeg har begynt å svette når jeg trener. Opp Stoltzen har jeg gått ett og et halvt minutt saktere enn normalt. Da jeg skulle gi på under trening, klarte jeg ikke presse kroppen. For meg var det rett og slett vondt å trene fra medium til hard intensitet, sier Flemmen til BT.

Hun skjønner ikke hvordan toppidrettsutøvere kan leve på strenge lavkarbodietter, og er redd for at folk glemmer å mosjonere og bare legger om kosten til lavkarbo.

- Mosjon gir en gedigen helsegevinst som er utrolig viktig. Jeg vil at folk skal få en livsstilsendring de kan leve med resten av livet, men jeg vet ikke om det er mulig om man skal følge lavkarbodiett over er tid, sier Andrine Flemmen til avisen.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>Slik gjør du perfekte push-ups</b>

<b>Bli 10 år yngre med trening</b>

<b>Mageøvelsene som virker aller best</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med DN Aktivklubb