Sportpsykolog og personlig trener Tom Holland fra Connecticut i USA har fått en rekke kjendiser i toppform. Det handler om å ta seg tid til å trene, holde motivasjonen oppe og få treningen inn i vanlige hverdagsrutiner, forklarer han til Health Magazine.

Treningsmagasinet har samlet 10 råd til deg som vil gjøre treningsøkten til en daglig vane:

1) Stå opp tidligere.

Trener du til samme tid hver dag, kommer du fortere i form, viser forskning. Andre studier har vist at de som trener om morgenen før jobb har lettere for å holde på treningsrutinene.

2) Gi deg selv seks uker.

Vær tålmodig. Seks uker: Så lang tid vil det sannsynligvis ta å gjøre jevnlig trening til en vane. Etter seks uker vil du også se at kroppen din har begynt å endre seg utseendemessig hvis du var utrent da du startet.

3) Finn ut hva du liker.

Hater du treningsaktiviteten du driver med, kan du like gjerne gi opp. Dropp spinning og zumba hvis du elsker å løpe. Du må finne ut hva som holder deg gående - hva du synes er gøy. Trening må være lystbetont hvis det skal bli en vane.

4) Skaff deg en personlig trener.

Joda, det koster litt penger. Men en PT kan hjelpe deg med å komme i gang og sette mål for treningen din. Det er ikke mange PT-timene som må til for å gi deg treningsgnisten.

5) Meld deg inn i en treningsklubb.

Av og til er det lettere å trene sammen med andre. Det kan også skape sunn, intern konkurranse om å komme seg i bedre form.

6) Gjør det enkelt og greit.

Forsøk å finne et treningslokale som ligger nær jobben din eller hjemmet ditt, slik at det ikke blir et ork å komme seg av gårde. Du kan også trene hjemme eller finne utendørsaktiviteter som kan gjøres i nabolaget ditt.

7) Finn den rette instruktøren.

For mange er det ikke selve treningstimen, men instruktøren som er avgjørende for at man liker å trene. Er du misfornøyd med treneren din, så bytt!

8) Investér i treningen din.

Å kjøpe dyrt og fint treningsutstyr kan være en motivasjon for mange. Andre investerer i en PT eller et medlemskap i en eksklusiv treningsklubb. Betaler du mye for å trene, kan det gi deg større iver etter å komme seg av gårde på trening.

9) Ikke overdriv treningen.

Den enkleste måten å gå lei på er å gå altfor hardt ut. Du har aldri trent før og plutselig trener du hver dag - før du blir syk eller pådrar deg en skade. Trapp gradvis opp treningen og venn kroppen din til påkjenningen.

10) Bruk teknologien.

I dag finnes det mange treningsapper og andre teknologiske hjelpemidler som hjelper deg på rett vei. Du kan konkurrere mot deg selv eller andre og følge ulike typer treningsprogrammer. Kanskje det er dette som skal til for å gi deg økt treningsiver?

Les også: Marinejegerens treningsprogram

<b>Dette krever mest energi</b>

<b>Armbåndet som får deg på beina</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.