Forholdet mellom TV 2 og distributørene har vært anstrengt i flere år på grunn av uenighet om pris.

Nå har kabelselskapet Get sagt opp avtalen med TV 2 om sending av kanalen TV 2 Zebra. TV 2 mener Get dermed ikke kan sende betalkanalen TV 2 Sport, skriver Dagens Næringsliv.

Fra nyttår mister dermed rundt 400.000 norske husstander som er kunder hos kabelselskapet Get TV 2 Zebra.

De står også i fare for å miste betalkanalene TV 2 Sport som blant annet sender tippeligakamper, Get-ligaen i ishockey og kamper fra håndball-EM for herrer i januar.

– De kan ikke få både i pose og sekk. Når de først har sagt opp avtalen, må de ta konsekvensene av det. Ved å si opp TV 2 Zebra mister også Get muligheten til å sende TV 2 Sport-kanalene. Vi kan ikke akseptere en oppførsel fra Get som er basert på innfallsmetoden, sier Rune Indrøy, kommunikasjonsdirektør i TV 2 Gruppen til DN.

Get ser det på en helt annen måte.

– Slik vi ser det skyver TV 2 konsekvensen av konflikten over på seerne for å tvinge oss til å akseptere en altfor høy pris for TV 2 Zebra. Vi har hele tiden vært enige om vilkårene for TV 2 Sport-kanalene, det er kun TV 2 Zebra uenigheten dreier seg om, sier Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get.

Get har ifølge DN tatt saken til kabeltvistnemnda, som etter planen skal avgjøre saken i dag.

Les også: TV 2 kan bli svensk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.