- Å følge lavkarbokurer er som å kjøre bil uten olje. Det går bra en stund, men skjærer seg fort, sier Frølich til VG.

34 prosent av dem som har slanket seg, har prøvd lavkarbo-kurer, ifølge en undersøkelse i VG.

De som slanker seg på denne måten kutter ut klassisk norsk kosthold som brød, poteter og pasta. Istedet øker de inntaket av fett og proteiner.

- Farlig på sikt
- Det er farlig på sikt å kutte ut karbohytdrater. Du må ha karbohydrater for at kroppen skal fungere, og for å forbrenne fett og proteiner, sier Wenche Frølich.

Mange ernæringsfysiologer er bekymret for hva lavkarbo kan gjøre med hjertet og nyrer på sikt:

- Det normale for kroppen er å forbrenne karbohydrater fra kosten og lage energi til kroppens celler, funksjoner og bevegelser. Ved å kutte ut karbohydrater, vil kroppen gå over til å forbrenne fett fra fettreservene. Dette høres forlokkende ut, men det betyr at kroppen innstiller seg på "krisebluss", har ernæringsfysiolog Ida Synnøve Grini fra forskningsinstituttet Norfima fortalt i et intervju med forskning.no.

Les om lavkarbo-tilhenger Bjørn Ferry: Går til gull på lavkarbo-diett

- Økt sykdomsrisiko
- Vi vet at et økt inntak av mettet fett vil øke risikoen for hjertesykdom, og vi vet at et høyt proteininntak over tid skal slite på nyrene. Det er en av grunnene til at helsemyndighetene ikke vil anbefale dette som en god måte å slanke seg på, sier Ida Synnøve Grini til forskning.no.

VGs undersøkelse viser også at 48 prosent av oss ønsker å gå ned i vekt.

Les mer om trening og ernæring på DN Aktiv:

Maten som gir gode resultater

Slik trener du bort det farlige magefettet

- Spis deg sterk med fet mat (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.