- Mailboksen min er sprengt. Jeg er anklaget for å ha drapstruet syklister, men det stemmer ikke, sier redaktør og disponent i Demokraten, Tomm Pentz Pedersen.

Men det mener tydeligvis syklist og SV-politiker Hanne Elby. I dag troppet hun opp på Manglerud politistasjon og anmeldte redaktøren.

- Oppfordrer til drap
Hun mener Tomm Pentz Pedersen legitimerer hat og oppfordrer til drap på syklister.

- Han oppfordrer bilister til å bruke et dødelig våpen mot syklister. Jeg ble helt skjelven da jeg leste dette. Han gjør det legitimt å hate syklister og gjør det dermed farlig for oss på veiene, sier Elby til Nordstrands Blads nettutgave noblad.no.

- De aller fleste bilister kjører hensynsfullt, men noen hater oss virkelig og vi har blant annet opplevd å bli kastet glassflasker på, sier hun, og legger til:

- Jeg håper politiet ser hvor farlig hans oppfordring er og gir ham en skikkelig skrape.

- Humor og ironi
- Jeg ønsker å rette søkelyset på forholdet mellom syklister og bilister i trafikken, og brukte humor og ironi for å få frem saken, sier Pedersen.

Under tittelen "Breddesyklisme til de evige sykkelkjedemarker" skriver redakøren i Fredrikstad blant annet dette:

"Vi skriver tirsdag 29.mars og er du fortsatt i tvil om den store asfaltkampen også vil komme i år? – bekymre deg ikke, de er tilbake på veien. Monstersyklistene i sine tettsittende kondomdresser, ikledd sykkelsko med en integrert variant av fortidens rottefella-binding, hjelmer i alle farger med tilpassede hjelmtrekk som ikke skal ødelegge den minimale luftmotstanden franske forskerne har klart å tvinge inn i aerodynamiske plastformer og solbriller med antirefleks og vektløse titanstenger har rustet seg til krig mot bilistene, kampen skal vinnes på asfalt"

"Ikke udødelige..."
Og videre kommer det som har fyrt enda mer opp i syklistenes leir:

"Vi har fortsatt lydhornet inntakt og spylervæske på tanken som kan gi grusomme flekker på Oakley brillene.....Vi skal klare å få bevisstgjort syklende kamikazetrimmere, før ulykkene inntreffer, om at de faktisk ikke er udødelige, selv om de har tatt på sine styrtkappehjelmer eller strømlinjeformede sykkelhjelmer med langt nakkestykke"

"Startskuddet for ”Tour de Asfalt 2011” er avfyrt, vi er klare til å ta menneskekroppens og rettferdighetens kamp på alvor."

Her kan du lese hele kommentaren og lesernes reaksjoner

- Jeg ønsker ingen dødsulykke, og har ikke noe mot syklister. Men jeg er skremt over det dårlige forholdet mellom bilister og syklister, og har sett mange eksempler på uvett og farlige situasjoner. Både syklister som ligger flere i bredden på veien, og bilister som i sinne tar store sjanser, sier Tomm Pentz Pedersen til DN Aktiv.

Det er behov for å bede samarbeidsklimaet mellom partene, understreker han.

- Men her har mange oppfattet kommentaren som et rent angrep på syklister?

Rasende mailer
- Jeg ser at en del syklister tydeligvis ikke har tatt ironen i dette. Det har vært noen mailer som ikke vært særlig hyggelige.

- Angrer du nå?

- Nei. Mitt mål er å få en debatt om dette for å bedre forholdene. Og det ble jo voldsomt med oppmerksomhet, sier Demokraten-redaktør Tomm Pentz Pedersen.

Han vurderer å legge ut en forklarende presisering i løpet av onsdag, men han forstår ikke Hanne Eldby:

- Dette er en kommentar med humor og ironi og jeg kan ikke forstå at jeg oppfordrer til drap på syklister, sier Tomm Pentz Pedersen til Nordstrands Blad.

- Bomskudd
Leder i Syklistenes Landsforening, Rune Gjøs, er usikker på om han kjøper redaktørens forkl#229 i ettertid

- Han fyrer løs mot en liten gruppe som ikke er representative for syklister generelt, og da blir det uansett et bomskudd. Reaksjonene viser jo at han ikke akkurat traff med sitt påståtte forsøk på ironi, sier Gjøs.

Han synes heller Pentz Pedersen burde ta et oppgjør med veimyndighetene på kommentarplass:

- Fredrikstad er en av byene der det er dårligst tilrettelagt for syklister, så han burde heller tatt tak i dette gjennom sin avis, sier Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening.Les flere treningssaker på DN Aktiv

<b>- Nå må bilistene lære</b>

<b>Råtass til 120.000</b>

<b>Rådyr moro på to hjul</b>Få tilpasset treningsprogram i DN Aktiv klubb

Se DNtvs 2010-video fra Tour de Finance og Lysakerlokket:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.