– Gleder meg til å delta i #poweroffour i morgen her i @AspenCO, skrev Armstrong på mikrobloggtjenesten Twitter fredag.

Det skjedde flere timer etter at det ble kjent at USAs antidopingbyrå (USADA) fratar ham alle de sju sammenlagtseirene i Tour de France, samt utestenger ham fra alle konkurranser på livstid for en rekke brudd på dopingbestemmelsene.

Armstrong har i lang tid nektet for at beskyldningene fra USADA stemmer, men besluttet sent torsdag kveld at han ikke ville kjempe mer mot USADAs sanksjoner.

– Det kommer et punkt i enhver manns liv der han må si at nok er nok. For meg har det punktet nå kommet, sa Armstrong til nyhetsbyrået Associated Press.

Amerikaneren tilføyde at han ikke kom til å uttale seg mer om doping. Isteden går han altså ut med at gleder han seg til terrengsykkelløpet Power of Four, en stafett som innebærer å sykle på fire fjell i skisportsområdet rundt Aspen.

– 9000 vertikale på bare 36 miles, meldte 40-åringen videre på sin Twitter side, med referanse til utfordringene som venter lørdag. Løypa i Power of Four inneholder 3350 høydemeter med stigninger, og rundt 2740 høydemeter i utforkjøringene.

Armstrong tilføyde attpåtil at han akter å løpe et maraton søndag. Den kontroversielle amerikanerens talsmann, Mark Higgins, sa fredag at ingen av konkurransene kommer under USADAs myndighet.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.