Også i år vant orienteringsløperen, triatleten og langrennsløperen Arne Post fra Team United Bakeries en overlegen seier.

- En fin tur, ikke så kaldt men litt trått å ligge i front, sa en fornøyd vinner som gikk i mål på imponerende 2 timer og 35 minutter.

Han ble pustet i nakken av Stian Remseth Andresen inntil de siste to milene, da Post gjorde seieren tydelig med stadig større avstand.

- Fantastisk, saStøre
Holmenkollen Skimaraton er Norges tredje største renn, med nær 5000 deltagere. Årets mest prominente deltager var utenriksminister Jonas Gahr Støre, som gjerne støtter sin gamle klassevenninne, nå Generalsekretær i Skiforeningen Bente Lier, med deltagelse i Norges flotteste skirenn.

 

- En fantastisk tur, det er som å gå i et postkort. Et eventyr, sa en tydelig stolt og glad utenriksminister, som forteller at han holder seg i form ved å trene langrenn en gang i uken, og alltid ha joggeskoene med når pliktene kaller ham utenlands.

Tiden hans på halvdistansen ble 1.46.

Les også: Støre gikk til gull med real tyvstart

- Det viktigste for meg er å slå meg selv sa han, strålende fornøyd, men var nøye med å presisere at løypa var en kilometer lengre i år enn i fjor.

- På grunn av hogst har vi måttet legge om traseen ved Fyllingen. Det har gjort at den korte distansen har økt fra 23 km til ca 24 km og den lange kortet ned fra 56 km til ca 54,5,km, forklarer rennleder Ole Kristian Sørland i Skiforeningen.

Egen fanklubb
Ved innspurten ved Gratishaugen har en glad fanklubb slått leir. PEAB stilte med over 40 deltagere på sitt bedriftsidrettslag, ledet av Jan Erlend Innselset fra Volda som er teknisk sjef i det nordiske byggselskapets Norgesavdeling. Han sørget for å slå sin egen tidsfrist på tre timer (2,59) for å heie inn resten av gjengen.

- Nå gleder vi oss til banketten i kveld, sier de og bedyrer at bedriftsidrettslaget holder de ansatte med både god helse og godt sosialt miljø.

 

Ungdomsklassen vant Lars Trollebø (19) fra Njård med tiden 2.40 på den lengste distansen. Han går toppidrettslinjen på Wang til daglig, og forteller at han trener mye styrke og spesifikk konkurransetrening i kupert terreng.

- Nordmarka er min treningsbase, men det er første gang jeg er med, så dette var moro, sier han og ser nesten ikke sliten ut.

 

Kristian Braathen fra Stovner er derimot helt gåen, som en rekke andre rundt seg. Han syntes dagens økt var verre enn de fem forrige gangene han har deltatt.

- Det var tungt og slitsomt, men jeg har slitt litt med sykdom i forkant, sa han gjennom istappene som vitnet om mye tung pusting i kulda.

Første kvinne over mål
Solfrid Braathen (30) fra Team Exspirit/Høybråten og Stovner IL var første kvinne over mål på 3.03, og klarte dermed å slå fjorårets vinner Ingen Liv Bjerkreim Nilsen, som sikret annenplassen hakk i hæl.

- Fine forhold, kjempeføre og bra vær etter hvert. Jeg hadde med to sett hansker og to lag superundertøy, sa Solfrid.

 

I kvinneklassen på 23 km vant ikke overraskende Sandra Hansson (32) fra Strindheim IL/Team Moelven på tiden 1.26.

Å starte i Sørkedalen er å starte på langrennshistorisk grunn. Dalen er hjemstedet til Norges første skikonge, Johan Grøttumsbråthen og Lauritz Bergendahl. Sistnevnte utviklet både forløperen til rottefellabindingen og dagens løpsteknikk.

- Stas med hjemmebane
Leder for skigruppa i Sørkedalen Idrettsforening Knut Borbe (42) deltok for både SIF og Bull Ski & Kajakk.

- Det er stas å starte på hjemmebane, smiler han og den motivasjonen fikk ham over målstreken på respektable 3.03.



  Bjørn Egge Larsen i Helsedirektoratet ser gjerne at så mange som mulig kommer seg ut på ski for helsens skyld. Selv trener han fire ganger i uken, ilagt mye naturlig intervall med løping i motbakker for å komme i form til Holmenkollen Skimaraton.

- Jeg har en treningskompis, sier han blidt.

- Hardt og kuppert
Barbro Sætha (20) fra Gudbrandsdalen studerer for å bli personlig trener og ernæringsfysiolog. Hun syntes Nordmarka ble en tøff utfordring i forhold til hjemtraktene.

- Det er første gang jeg er med. Fin løype, ryddige spor og kaldt men bra. Hardt med så kupert terreng, er hennes dom.

HER finner du alle resultater fra rennet

Resultater menn (56 kilometer):

1. Arne Post Team United Bakeries, 2:35:57

2. Stian Remseth Andresen Team Xtra personell/Nittedal IF, 2:37:39

3 Andre Haugsbø Gaular IL, 2:38:50

4. Erling Christiansen Milslukern/Koll, 2:39:06

5 Øyvind Gløersen Rustad IL, 2:39:54

Resultater kvinner (56 km):

1. Solfrid Braathen, Team Exspirit/Høybråten og Stovner IL, 3:03:28

2. Inger Liv Bjerkreim Nilsen Rustad IL, 3:05:12

3 Therese Engen Rustad IL/ Trude Dybendahl Ski, 3:06:48

4. Inger Hegstad Krüger Lyn Ski, 3:09:48

5. Astrid Kristin Ruud Hufserypene, 3:10:55

Les også:

<b>Stukket til blods med skistav</b>

<b>- Grensen går ved minus 12</b>

<b>- Utrente menn stiller på alt - trente damer holder seg hjemme</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.