DN Aktivs lesere mangedoblet seg fra 2010 til 2011.

Hver dag leverer vi nyheter, treningstips, programmer og historier for treningsglade. Vi skriver både for de konkurranseivrige supermosjonistene og dem som vil finne inspirasjon til å nå målet om en bedre fysisk form og mer overskudd i en hektisk hverdag.

Historien om Gunnar Bråthen traff usedvanlig mange.

- Fikk en vekker
Han fikk beskjed av legen om at han hadde et halvt år igjen å leve hvis han ikke la om livsstilen sin.

- Det ga meg en vekker. Jeg trener knallhardt, nesten daglig. Det er aldri for sent å begynne, sa 63-åringen i et intervju med DN Aktiv 24. februar.

Saken med Gunnar Bråthen i februar gikk rett til førsteplass på lesertoppen, og ble også fanget opp av en rekke andre medier.

Her er de andre leserfavorittene på DN Aktiv 2011:

<b>Kom i toppform på 90 dager</b>
Nytt år og nye muligheter! Her får du et program som får deg raskt i form og gir deg masse overskudd. DN Aktiv hjalp leserne med et realt kickoff program ved inngangen til 2011. Programmet kan også brukes nå for å få en god treningsstart på 2012, så her er det bare å sette i gang!

<b>Sjekk dette skiføret!</b>

 


Nykjørte skispor 10.oktober er uvanlig. Da DN Aktiv meldte om kjempeforhold på Sjusjøen så tidlig, klikket det igjen for våre mange langrennsglade lesere. Snøen uteblir i store deler av landet, og du finner oppdaterte løype- og snøforhold for nyttårshelgen blant annet hos Skiforeningen og Skiinfo.no.

<b>Slik trener du bort det farlige magefettet</b>
Fettet du bærer rundt midjen er årsak til mange av våre farligste livsstilsykdommer. Løsningen er ikke situps eller mageøvelser, men noe helt annet..

<b>Mageøvelsene som virker aller best</b>
Alle ønsker seg flat mage og sterke magemuskler. Tradisjonelle situps fungerer ikke hvis du ønske sterk kjernemuskulatur. Mathias Lilleheim, fagkonsulent innen fysisk trening i Olympiatoppen, viser 5 øvelser som gir stor fremgang på styrke, stabilitet og balanse om du gjennomfører dem 2-4 ganger i uken.

 

<b>Knusende dom over lavkarbo</b>
Lavkarbo gikk som en farsott gjennom landet i 2011. DN Aktiv gikk dypere og snakket med store og tunge fagmiljøene, og de konkluderte med at lavkarbo-dietter går på helsen løs og minsker effekten av trening. - Jeg er veldig bekymret, sa dr med Charlotte Bjørk Ingul ved NTNU.

Treningen du bare MÅ ha
Tren styrke og kondis så mye du vil, men dette er treningen som gjør deg enda bedre: balansetrening. God balanse holder deg ikke bare på beina, men henger sammen med andre atletiske evner som kraft, smidighet og styrke. Uten god balanse klarer man ikke å utnytte sitt fysiske potensial ordentlig. Sjekk video med øvelser og test deg selv.

<b>Jakter intenst på drømmekroppen</b>
Deltagerne i NM i fitnes tar det enda litt lenger, og kan alle triksene som får musklene til å synes. DN Aktiv ble med Louise Schjerpen (32) og fikk et innblikk i en treningsverden som er litt spesiell.

 

Billedserien fra konkurransen gikk også rett hjem hos leserne:

<b>Kristine Koht gikk fra XL til XS</b>
Før var komiker Christine Koht (43) en frodig dame med myke former, i knallfargede kjoler. I mars sto hun frem i DNs treningsbilag med en gjennomtrent kropp under den rosa T-skjorten og 25 kilo lettere. - Mitt mål er å bli beinsterk. Bjørnesterk, sa Koht.

<b>Gikk på en kjempesmell</b>
Psykolog Kristin Spitznogle (39) ble avhengig av treningen og kjørte på. Til slutt sa det stopp. Gjennom DN Aktiv advarte hun mot å la treningen styre livet ditt slik at det går utover helse, familie, jobb og venner:

 

– Når du kjenner at du ikke lengre har kontroll eller styrke til å snu den usunne utviklingen bør du søke hjelp, sa Spitznogle. I høst var hun frisk igjen og tilbake i trening.

Sjekk hvillepulsen - det kan forlenge livet ditt
Hvilepulsen sier mye om formen din og risikoen for å få alvorlig hjertesykdom. Har du over 85 slag i minuttet, er det fare på ferde. En økning på 10 pulsslag per minutt øker risikoen for å dø av hjerteinfarkt med 18 prosent hos kvinner under 70 år. Hos menn øker risikoen med 10 prosent, viser en studie fra K.G. Jebsen – Senter for hjerteforskning ved Det medisinske fakultet, NTNU.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les flere treningssaker på DN Aktiv