- Sør-Afrika er en skjult perle som slett ikke er uoverkommelig økonomisk, sier Arne Rettedal som nettopp har kommet hjem fra sykkelferie sammen med mosjonistkompisene sine.

Gjengen på syv ryttere i alderen 35-70 år dro først til Cape Town for å være med i verdens største sykkelritt Cape Argus Cycle Tour med rundt 35 000 deltagere. Deretter dro de på en ukes sykkelsamling til området Stellenbosch.

- Området er kjent for god mat og vin. En kjempeopplevelse, sier Rettedal.

 

Mars- og aprilmåned er sykkeltid i Europa. Aktive og mosjonister drar sørover for lengre treningsopphold og veiene formelig kryr av syklister på alle nivåer. Sør-Afrika har også mye å by på.

- Det er eksotisk og du får garantert flott klima. Veinettet er bygd opp med brede skuldre, så det er trygt og fint for syklister. Man finner ikke de ekstreme stigningene som man har for eksempel på Kanariøyene. Helningsprosenten ligger på mellom fem-syv, og bakkene er lange.

- Kostnadsnivået er i tillegg lavt, sier Rettedal som regner med det blir flere turer til Sør-Afrika i årene som kommer.

Også Dag Otto Lauritzen deltok i det sørafrikanske rittet.

- Utrolig flott. Det var en positiv overraskelse, jeg skal absolutt tilbake dit, sier han til DN.

Den profilerte ekssyklisten har syklet nesten overalt i Europa. Favoritten er Italia.

 

- Der et strålende land å sykle i. For det første føler du deg trygg, og ikke jaktet på av bilister. Der har man respekt for de syklende. Landet er vakkert og variert. Hit kan man reise på samling med treningsvenner, eller ferietur med familien. Kupert terreng og fantastiske sykkelveier. Nydelig mat og vin.

 

- Frankrike har også mange fine sykkelplasser. Styr unna Syd-Frankrike og kom deg heller lenger inn i landet, hvor veiene ikke er så trafikkerte. Provence er strålende. Området rundt Mont Ventoux er kjent for gode treningsmuligheter. Opp mot Grenoble har man alle de tøffe stigningene. Bonus med Frankrike er at man kan prøve seg i mange av de kjente strekkene fra Tour de France.

Dag Ottos ti beste sykkeltips:



1. Toscana. Sykkeldrøm. Passer familieferier, men også tøffe sykkelsamlinger.

2. Verona. Como og Gardasjøen – Populært sykkelområde. Variert terreng.

3. Piemonte. Legg sykkelferien hit. Kupert og vakkert terreng.

4. Nord-Italia (Dolomittene). Tøffe stigninger, og spektakulært.

5. Provence. Litt som Toscana. Dra nord og prøv Mont Ventoux (kjent fjell i Tour de France-sammenheng)

6. Grenoble. Mange av verdens mest kjente stigninger befinner seg i dette området. Tøffe alpeveier, men også slakt terreng for de som ønsker det.

7. Mallorca. Superpopulært sykkelsted på senvinteren og om våren. Godt lagt opp for syklister.

8. Kanariøyene. Mye tøffe stigninger, og fantastiske sykkelveier.

9. Området mellom Alicante og La Manga. Nydelige sykkelområder. Thor Hushovd har syklet mye her

10. Sør-Afrika. Spennende og eksotisk.





Les flere treningssaker på DN Aktiv

Denne gutten har for høyt oksygenopptak

Måtte stå og tråkke to mil (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.