En kalori er en måleenhet for en energimengde vi inntar, som oftest oppgitt i kcal. Mange bruker uttrykket "tomme kalorier" om matvarer du helst ikke skal spise mye av eller belage kostholdet ditt på. På det danske forskningsnettstedet videnskab.dk ville en leser vite mer konkret hva en tom kalori faktisk er. Ernærings- og stoffskifteekspert ved Københavns Universitets Bente Stallknecht sier begrepet er enkelt:

- Man bruker tomme kalorier om matvarer det hverken er vitaminer eller mineraler i. Det er mat som inneholder kalorier, men ikke vitaminer eller mineraler sier hun.

- Man får energi fra hveteboller og godteri, - en kalori er en kalori og den gir energi. Men man får ikke noe av det sunne som kosteholdet ditt ellers bør inneholde.

- Ved å innta tomme kalorier i for stor grad risikerer man både mangel på viktige næringsstoffer samtidig som man får i seg for mye kalorier. Slik blir man overvektig, sier Stallknecht.

Styrketreningen som setter fart på forbrenningen

Forbrenner færre kalorier enn man tror (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.