- Om du holder tempoet oppe, er det ikke noe problem å få til en god treningsøkt i løpet av 30 minutter, sier personlig trener Øyvind Hansen på Elixia Ringnes Park.

Han lover deg høy puls og dirrende muskler om du følger hastverksprogrammet.

- Forskning viser at kondsjonsgevinsten ved en intervall på 1x4 er nesten like god som 4x4 for relativt utrente. For bedre hjertehelse er det heller ikke så mye som skal til. De som går trapper, selv bare én etasje om dagen, får overraskende mye igjen for det, sier Hansen.

Finn motivasjonen
Det eneste du trenger er litt motivasjon.

- Du må lage en plan, sette av tid og aldri vike unna treningen. De aller fleste av oss trener «i morgen», men du må bestemme deg. Treningen må prioriteres høyt, akkurat som jobb og middag, oppfordrer Hansen.

- Av og til tenker du kanskje at du ikke vil på jobb. Men du drar. Sånn er det også med treningen. Det er en jobb som må gjøres.

Daglige økter
Treningsprogrammet til Hansen tar for seg hele kroppen. Samtidig skal øvelsene gjøres så raskt at pulsen stiger.

- Den største utfordringen med hjemmeprogrammer er å få trent ryggen. En strikk eller et tau kan kompensere for apparatene du finner i treningsstudioene. Ellers er øvelsene enkle og noe alle får til.

Styrkeprogrammet kan fint kjøres annenhver dag.

- Gjerne hver dag, dersom du er i god form. Belastningen er ikke så stor, så for de fleste er det overkommelig å komme seg gjennom to-tre runder hver dag, sier Hansen.

30-minutters styrkeprogram med høy puls
Med sirkeltrening er det mulig å få en god effekt på kondisjonen samtidig som du belaster hele kroppens muskulatur.

Varm opp i fem til ti minutter med for eksempel saksehopp. Kjør deretter fem øvelser etter hverandre uten pause eller opphold. Alle øvelsene gjennomføres i minimum ett minutt. Etter fem øvelser kan du puste ut et minutt eller to, før du kjører det samme programmet to ganger til.

Øvelser:

 

 

 

 

 

 



Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.