Trening kun én dag per uke kan være nok for eldre kvinner, skriver Sciencedaily.com.

Forskere fra University of Alabama har funnet ut at kvinner over 60 år trolig kun trenger å trene en gang i uken for å merkbart forbedre styrke og utholdenhet.

I studien, som er publisert i The Journal of Strenght and Conditioning Research, ble 63 kvinner overvåket mens de gjennomførte både styrke- og utholdenhetstrening over en periode på 16 uker.

Den første gruppen trente én gang per uke, den andre gruppen trente to ganger i uken, og den tredje gruppen trente tre ganger per uke.

Resultatene viste betydelig økning i muskelstyrke, kondisjon og funksjonell motorikk i hver gruppe, men det var ingen signifikante forskjeller i utfallet blant gruppene.

- Formen holder seg bra lenge
Tidligere denne uken skrev DN Aktiv om godt voksne damer på jakt etter gode resultater.

Les: Birken-kvinnene holder koken

Hvis du vil bli gammel og god i en utholdenhetsidrett, velger du sykling, er rådet fra førsteamanuensis Ernst Albin Hansen ved Aalborg Universitet.

Det er det flere som har gjort. Blant annet Birgit Øverby Tennøe (60), som tråkket seg til seier i sin aldersklasse med tiden 03:43:35 under lørdagens Birkebeinerritt.

- Formen holder seg bra lenge på sykkel, men stayerevnen er avgjørende. Man mister litt hurtighet når man blir eldre, men om man klarer å holde på utholdenheten, kan man holde på lenge så sant man trener jevnt, sier Tennøe.

Mangel på tid
En av de største barrierene for å komme igang med trening for den eldre kvinnelige befolkningen er å etterleve kravene om fysisk aktivitet i hverdagen.

- Å fortelle folk at de må trene minst 3-5 dager for å forbedre deres generelle helse kan være et stort hinder, sier assisterende professor Gordon Fisher, som har ledet studien.

- Mangel på tid er det de fleste oppgir som den største barrieren for å trene. Denne studien viser at å gjøre så lite som én økt med styrketrening og én økt med kondisjonstrening hver uke kan gi stor nytte for eldre kvinners generelle livskvalitet og helse, sier han.

Les flere saker på DN Aktiv(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.