- Jeg forstår ikke hvorfor så mange skiløpere, eller idrettsutøvere generelt, hører på musikk mens de trener. Jeg hadde aldri tillatt det om jeg hadde vært trener, sier Johan Kaggestad til Langrenn.com.

Handler om fokus
Kaggestad mener norske toppidrettsutøvere har mye å lære når det gjelder å konsentrere seg, og ha fokus på akkurat det man skal gjøre.

- Trening er en læresituasjon, og man lærer da ikke godt nok om man for eksempel har musikk på øret under en økt. Jeg synes at det omtrent under hver eneste økt bør være uakseptabelt å høre på musikk.

- Uforståelig
- På lange rolige turer trener mange med musikk, og det er helt ok i blant. Men på slike turer trener man også teknikk, og teknikk trenes best når man er rolig og fokusert. Musikk under intervalltrening på en annen side, om noen skulle finne på noe så dumt, er for meg totalt uforståelig, sier Kaggestad i intervjuet med Langrenn.com.

Les også: Kaggestad advarer også mot bratte bakker for tidlig i sesongoppkjøringen

Han synes idrettsutøvere har en lang vei å gå sammenlignet med våre beste utøvende kunstnere:

- Det er en vilje og en konsentrasjon hos de beste utøvende kunstnerne som toppidrettsutøverne bør lære av. Tenk bare på Leif Ove Andsnes, hvordan hadde det gått om han skulle hørt på musikk samtidig som han øvde på pianoet? Og, på ballettdanserne¿ en liten mp3-spiller på øret under basistrening. Nei nei nei.

- Matteundervisning! Tror du man blir flink, og lærer masse, om man sitter å hører på musikk samtidig?

Ro før trening
Ikke bare under trening er det viktig å holde fokuset mener Kaggestad.

- Før viktige økter som for eksempel en intervalløkt synes jeg man bør få bort all støy fem til ti minutter i forkant av økten. Skru av mobiltelefon og musikken. Konsentrer deg om det som skal bli gjort senere, sier Johan Kaggestad.

Hva mener du om musikk og trening? Diskuter saken under.

Les mer på Langrenn.com: -Sliter med en vond følelse

Slik trente Bjørn Dæhlie for å bli best i verden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i form og bli medlem av DN Aktiv/Flytsonen