Syklistenes Landsforeningen har valgt Lillestrøm som landets beste by for syklister. Foreningen foretar kåringen i forbindelse med en undersøkelse om lokale sykkelforhold i 30 byer over hele landet.

Undersøkelsen viser til dels store nasjonale forskjeller.

Mye å gå på
– Resultatene viser at det er blitt bedre mange steder de siste to årene. Samtidig er det slik at alle byene har potensial for forbedring. Det gjelder i første rekke på områdene sammenhengende sykkelveier og vintervedlikehold, sier generalsekretær Rune Gjøs i Syklistenes Landsforening (SLF).

Undersøkelsen ble gjennomført første gang i 2008, også da vant Lillestrøm fordi byen utmerket seg ved å legge til rette for gode sykkelforhold. Oslo er langt nede på listen.

De siste to årene har flere andre byer forbedret seg kraftig.

– Mange lokalpolitikere har grunn til å være stolte. Det må være motiverende å se at tiltak gir resultater. Kongsberg og Sandefjord er gode eksempler. Det er de byene har bedret seg mest siden 2008, sier Gjøs.

Skuffet over politikerne
Han er likevel ikke imponert over lokalpolitikernes holdning til syklister, og synes det er oppsiktsvekkende at ikke flere politikere har innsett at å legge til rette for bruk av sykkel i kommunene både er miljøvennlig og helsefremmende.

Bak Lillestrøm følger Kongsberg, Tønsberg, Kristiansand, Kolbotn, Sandnes, Sandefjord, Hamar, Arendal og Hønefoss.

Prisen overrekkes til Lillestrøms ordfører Anita Orlund på Nasjonal Sykkelkonferanse i Bergen tirsdag.

Se video av Råsykling på Lysakerlokket

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Jobbsykling bedrer livskvaliteten med 8 år (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med Flytsonen