I løpet av tre måneder gikk de ansatte i distribusjonsselskapet Asko Øst en strekning som tilsvarer København til Praha. Skrittkonkurransen medførte at lagerarbeidere valgte å gå istedenfor å bruke sparkesykkel, flere ansatte har begynt å sykle til og fra jobb eller gå en tur i lunsjen.

- Provosert
Jeg ble litt provosert av at bedriften skulle blande seg i hva vi ansatte gjorde på fritiden, sier avdelingsleder Eva Brovold i Asko Øst.

- Hvorfor skal jeg begynne å rapportere til dem? tenkte hun først.

Men istedenfor å la være å delta, ble det startskuddet for en ny livsstil som førte til at hun gikk ned 25 kilo.

- Er man bare litt ærlig med seg selv, er det egentlig et veldig godt tilbud, sier hun i dag.

10.000 skritt per dag
Brovold var ikke alene om å gå ned i vekt. 317 av 550 ansatte deltok i konkurransen som gikk over tre måneder. Av dem som registrerte sin vekt før og etter, gikk gjennomsnittsvekten ned fra 86 til 80 kilo per person. Alle som deltok måtte gå i snitt 10.000 skritt per dag, eller delta på tilsvarende mengde annen fysisk aktivitet.

- Jeg gikk én time hver dag, og hvis jeg ikke rakk det, måtte jeg sette meg på trimsykkelen da jeg kom hjem, forteller Brovold.

Ifølge konkurransearrangøren Dytt går en gjennomsnittlig kontormedarbeider naturlig 5000 skritt per dag. De ekstra 5000 skrittene tilsvarer en 30-45 minutter tur eller annen fysisk aktivitet (se tabell).

Les mer: DN kårer "Norges sprekeste bedrift"

1,5 tonn lettere
Også oljeselskapet Aibel opplevde både stort engasjement og vekttap i forbindelse med en tilsvarende skrittkonkurranse. 1500 av 3500 ansatte deltok og sammen gikk de ned totalt 1500 kilo.

- Hovedgrunnen for at vi dro i gang denne aktivitetskampanjen var å stimulere våre ansatte til å holde seg i form, sier HR-direktør Rune Helliesen.

Aibel har over flere år arbeidet målrettet med å redusere sykefraværet og fra 2009 til 2010 gikk sykefraværet ned fra 4,1 til 3,29 prosent. Noe som er langt lavere enn gjennomsnittet for bransjen.

- Aktivitetskampanjen vekket også konkurranseinstinktet hos deltagerne og skapte et stort engasjement og mye moro, sier han.

Les flere treningssaker på DN Aktiv

Kom i toppform på 90 dager

4 minutter er nok!

Her er maten som gir maks effekt av treningen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i god form med Flytsonen