Helsegevinstene av fysisk aktivitet er 10 ganger høyere enn tidligere beregninger har vist. Det kommer frem i en rapport som i dag blir presentert av Helsedirektoratet under Nasjonal Sykkelkonferanse i Bergen, melder NRK Hordaland

– Hvis man øker den fysiske aktiviteten, så kan man oppnå en redusert dødsrisiko, og også redusert sannsynlighet for alvorlig sykdom, sier Kjartan Sælensminde, som er seniorrådgiver i Helsedirektoratet.

Les også: Sykkelpris til Johan Kaggestad

De som sykler til jobben får faktisk 8 år lenger med god livskvalitet enn de som er inaktive, fremgår det av rapporten.

- Flere sykkelveger
Sælensminde mener rapporten som legges frem mandag bør få konsekvenser for utbyggingen av gang- og sykkelveger

Leder for transportkommiteen på Stortinget Knut Arild Hareide tror den samfunnsøkonomiske effekten av jobbsykling har vært undervurdert

– KrF ønsker å innføre en egen belønningsordning for sykkelbyer, både når det gjelder gang og sykkelveier, sier Hareide til NRK

Mange helsefordeler
Folk som sykler har markante forbedringer i oksygenopptak, HDL-kolesterol og kroppsmasseindeks (BMI), viser en undersøkelse ved Universitetet i Stavanger, som ble presentert i Tidsskrift for Den norske legeforening i sommer.

Leder av finanskomitéen, Torgeir Micaelsen (31), vil bygge egne «motorveier» for jobbsyklister. Selv sykler han 48 kilometer fra Drammen til Stortinget flere ganger i uken.

- Vi må benytte sjansen når store deler av veisystemet skal rustes opp. Jeg ønsker egne felt parallelt med motorveien der bilene kjører, både i Oslo-området og etter hvert rundt alle de store byene, sa Torgeir Micalsen til DN i juni.

Se video av Råsykling på Lysakerlokket

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med Flytsonen